Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Φτιάξτε νόστιμα τσιπς λαχανικών


Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες! Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Κάνει καλό στα μάτια, προστατεύει το στομάχι και είναι αναμφίβολα το πιο υγιεινό από όλα τα λαχανικά. Ίσως, και το πιο παρεξηγημένο από τα παιδιά. Πώς όμως θα πείσετε το βλασταράκι σας να τα αγαπήσει;

Συστατικά
• 1 πατάτα
• 2 μεγάλα κολοκύθια
• 2 καρότα
• μπρόκολο

Οδηγίες
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Καθόμαστε στο τραπέζι με τα πιτσιρίκια κι εμείς θα κόψουμε με το μαχαίρι τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα ενώ εκείνα θα κόψουν με ένα πλαστικό μαχαιράκι ή με το χέρι τις φουντίτσες από το μπρόκολο. (Μπορείτε να έχετε χαράξει εσείς την αρχή τους με το μαχαίρι σας). Επειδή, οι πατάτες και το καρότο ψήνονται πιο αργά από τα υπόλοιπα, φροντίζουμε να τα κόψουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι λάδι και 1/2 κουταλιά αλάτι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε και κουρκούτι και να τα τηγανήσετε. Σε αυτή την περίπτωση στραγγίξτε το λάδι τους καλά και αφήστε τα για λίγο σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

http://olagiatingunaika.blogspot.com/2011/02/blog-post_7200.html#more
.....................................................................................................................................................................

1 σχόλιο:

maria gouma είπε...

φανταστικη ιδεα! :)