Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ




Ένα μεζεδάκι για τα καλοκαιρινά ουζάκια αφιερωμένο στη φίλη Κατερίνα που το ζήτησε!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατζάρια μόνο τους βολβούς
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι λάδι
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι

Πλένουμε καλά τα πατζάρια και τα βράζουμε σε νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στεγνώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Όταν είναι τελείως στεγνά τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο με φετάκια σκόρδο ανάμεσα.
Ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε με το ελαιόλαδο.
Φυλάμε στο ψυγείο και περιμένουμε 3-4 μέρες πριν τα καταναλώσουμε.
Διατηρούνται για 6 μήνες στο ψυγείο!

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/2011/05/blog-post_10.html
................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: