Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αγρια καιρικά φαινόμενα του κόσμου

Οι Αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι συνωστίζοντε για να ξεφύγουν από τον αέρα και να παραμείνουν ζεστοί στην Ανταρκτική, την πιο κρύα ήπειρο. Το Ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας στον κόσμο των (-89,2 βαθμούς Κελσίου) .....
σημειώθηκε εκεί. Ορισμένες ακτές της Ανταρκτικής είναι τα πλέον ανεμώδεις μέρη στον κόσμο. Χαμηλής πίεσης συστημάττα σε συνδυασμό με καταβατικούς ανέμους μπορεί να προκαλέσουν ταχύτητες ανέμου άνω των (100 χλμ/ώρα) για πολλές ημέρες και ριπές ανέμου άνω των (200 χλμ/ώρα).


Οι βροχές των μουσώνων στην Ινδία, είναι ευπρόσδεκτες και φέρνουν ανακούφιση από μια μακριά, καυτή ξηρή περίοδο. Δυστυχώς, μπορούν να δημιουργήσουν επίσης βαριές πλημμύρες.








Συχνά έντονες καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζονται σε πολλά μερη του κόσμου.Μια τέτοια μέρα το 2003, 67 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν στην Νότια Ντακότα.
Ισχυροί άνεμοι σηκώνουν ψιλή άμμο και σκόνη και τη μετακινούν με υψηλές ταχύτητες, μειώνοντας σημαντικά την ορατότητα στις πεδιάδες του Rajasthan της Ινδίας. Οι γυναίκες στέκονται πίσω από ένα δέντρο για την προστασία τους.








Μεγάλο κύμα σκάει στην προβλήτα Western Cape στην Νότια Αφρική

Αστραπές εξαπλώνονται πέρα από τον ουρανό πάνω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Αθήνα, του Οχάιο. Οι αστραπές είναι εξαιρετικά θερμές μπορούν να θερμάνουν τον αέρα γύρω τους σε θερμοκρασίες πέντε φορές θερμότερος από την επιφάνεια του ήλιου. Αυτή η θερμότητα προκαλεί στον περιβάλλοντα αέρα ταχεία επέκταση και δόνηση, έτσι δημιουργείται ο κεραυνός που ακούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού είδαμε την αστραπή.

Οι ανεμοστρόβιλοι κυμαίνονται από 3 έως 91 μέτρα, με μέσο ύψος περίπου 152 έως 305 μέτρα. Συνήθως διαρκούν μόνο μερικά λεπτά, αλλά μπορεί να διαρκέσουν για πάνω από μια ώρα. Η ταχύτητα του ανέμου σε μεγάλους ανεμοστροβιλους μπορεί να φτάσει 97 χλμ/ώρα ή μεγαλύτερη.

ypotheto
Blog Widget by LinkWithin

Το διαβάσαμε από το: Αγρια καιρικά φαινόμενα του κόσμου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/05/blog-post_9288.html#ixzz1LiFUKYdt






.......................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: