Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Κλείνουν ΑΕΙ-ΤΕΙ το ένα μετά το άλλο. Λουκέτο και στο ΕΜΠ

emp-ntua

Όλο και περισσότερα ΑΕΙ-ΤΕΙ ανακοινώνουν λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τι συμβαίνει με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο;

Μετά από τα ΤΕΙ Καρδίτσας, ΤΕΙ Χαλκίδας, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ΑΣΚΤ, το ΕΜΠ προειδοποιεί: «Έχουμε πρόβλημα!».

Με ανακοίνωσή του, η πρυτανεία του ΕΜΠ αναφέρεται στα εκρηκτικά προβλήματα που οφείλονται στις «δραστικές περικοπές χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την εκκρεμότητα διορισμού 800 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ πανελλαδικά».

Η ανακοίνωση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου καταλήγει λέγοντας ότι: «Φρονώντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στο Ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στο ιδεώδες της δωρεάν Παιδείας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έστω και με υπερπροσπάθεια την εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του ιδρύματος χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καλούμε όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στην κατεύθυνση αυτή».

Κλείσιμο πανεπιστημίων… Τα χειρότερα έρχονται.


Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: