Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...Στο μονοπάτι της ζωής…



Καθώς κυλούν τα χρόνια και η ζωή ξεγλιστρά πολλές φορές μέσα από τα χέρια μας έρχονται στιγμές που αναπολούμε το παρελθόν, ξεχνώντας να ζούμε το παρόν με δύναμη και θέληση και αδιαφορώντας για το μέλλον. Και ίσως σε αυτές τις στιγμές να πονούμε και να μεμφόμαστε τους εαυτούς μας κλαίγοντας άσκοπα για τα χρόνια που διάβηκαν και τα αφήσαμε ανεκμετάλλευτα.

Όμως ακόμα κι αν πέρασαν τα χρόνια, ακόμα κι αν η ζωή ξεγλίστρησε μέσα από την αγκαλιά μας μπορούμε να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας και να κοιτάξουμε με θάρρος μπροστά. Πάντα υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Αρκεί όμως να μείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε επιλέξει χωρίς να κοιτάμε το παρελθόν με μεταμέλεια.

‘Πρέπει’ να βρίσκουμε τρόπους μέσα από τη ζωή να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Ακόμα κι αν ματώσουμε για χάρη τους παλεύοντας. Υπάρχει άφθονος χρόνος να ακολουθήσουμε άλλο μονοπάτι. Κι άλλο μονοπάτι μέσα από το ταξίδι της ζωής.

Ας βρούμε το κουράγιο να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που πιστεύουμε πως μας εκφράζει. Θα μάθουμε κάτι πολύτιμο από κάθε ταξίδι που θα κάνουμε. Γι’ αυτό ας μη φοβόμαστε να κάνουμε λάθη. Μπορεί να μη μπορούμε γενικά να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνουμε. Μπορούμε όμως να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσουμε.

Και αν η ζωή μας είναι μόνο ένα χορτάρι ανάμεσα από δυο πέτρες, ας αγαπήσουμε το χορτάρι αυτό και ας το κάνουμε μια βραγιά με λουλούδια. Και στο κάθε πρωτοβρόχι να κάνουμε τη ζωή γιορτή


http://tostekitispsonaras86.blogspot.com/2011/05/blog-post_05.html
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: