Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Έφτασε το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο–Αρχή από τον ΟΤΕ


- Για να τον αγοράσει ΟΛΟ η Deutsche Telekom απαιτεί άρση της μονιμότητας
- Στο επιχειρησιακό πλάνο των Γερμανών αναφέρονται απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων
- Βάζουν στο τραπέζι ΚΑΙ μειώσεις μισθών
- Το γερμανικό μοντέλο ''πιλότος'' στις ιδιωτικοποιήσεις

Ζήτημα χρόνου είναι σύμφωνα με το Έθνος η πώληση σχεδόν όλου του πακέτου των μετοχών του Δημοσίου στους Γερμανούς που όμως θα γίνουν αφεντικά με τους δικούς τους δυσβάσταχτους όρους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νούμερο ένα απαίτηση τους είναι η κατάργηση του άρθρου 38 στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ που αναφέρεται στη μονιμότητα και έχει επικυρωθεί από τη Βουλή.
Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της Deutsche Telekom, αφού χιλιάδες απολύσεις έφερε το μπάσιμο της σε Σλοβακία και Ουγγαρία.
Όμως δεν σταματάει εκεί η Deutsche Telekom, αφού για να ρίξει στα κρατικά ταμεία τα μετρητά της θέλει να απαλλαγεί από δύο χιλιάδες εργαζόμενους.
Το επιχειρησιακό τους πλάνο προβλέπει επίσης μετατάξεις χωρίς περιορισμούς από τη μητρική σε θυγατρικές εταιρείες και τις περικοπές μισθών.
Εαν η κυβέρνηση συναινέσει στις γερμανικές απαιτήσεις τότε το μοντέλο ΟΤΕ θα απαιτήσουν όσοι επενδυτές ενδιαφερθούν και για τις υπόλοιπες εταιρείες του Δημοσίου που πωλούνται.
Πηγή
http://www.triklopodia.com/2011/05/eftase-to-telos-tis-monimotitas-dimosio.html
.............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: