Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η Σερβία παγώνει τη συνεργασία της με τη Λιβύη...

photo

Ο Λίβυος ηγέτης Συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι επισκέφθηκε το Βελιγράδι το 1989.

ΗΣερβία πάγωσε τη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με τη Λιβύη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκρινόμενη σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων, ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.
"Το υπουργείο Αμύνης επιθεωρεί προσεκτικά τα γεγονότα στη Λιβύη και ανησυχεί για τα όσα συμβαίνουν εκεί", ανέφερε ο υπουργός Ντράγκαν Σουτάνοβιτς.
Επέμεινε ότι το Βελιγράδι έχει αποδοκιμάσει τη βία στη Λιβύη "όσο πιο δυνατά και ξεκάθαρα" μπορούσε.
Ωστόσο, έσπευσε επίσης να ...
εκφράσει την ελπίδα ότι σημαντικά προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει με τη Βόρεια Αφρικανική χώρα θα συνεχιστούν όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Η Σερβία έχει το δικό της αντικείμενο διακύβευσης στο μέλλον της Λιβύης. Ο εύρωστος κατασκευαστικός τομέας της χώρας έχει αποτελέσει μαγνήτη για Σέρβους εργάτες, 1.500 εκ των οποίων βρέθηκαν αβοήθητοι όταν ξεκίνησαν οι αναταραχές.
Η στρατιωτική συνεργασία αποτελεί έναν ακόμα τομέα ανησυχίας. Η στρατιωτική βιομηχανία της Σερβίας αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, και οι δεσμοί σε αυτό τον τομέα χρονολογούνται πίσω στην πρώην Γιουγκοσλαβία όταν η Λιβύη αποτελούσε σημαντικό αγοραστή όπλων και εξοπλισμού Γιουγκοσλαβικής κατασκευής, όπως τα αεροσκάφη Galeb και Jastreb.

read more
http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/05/blog-post_8578.html

..................................................................................................................................................................
/..................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: