Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Στριμώχνουν" τους bloggers με άρση απορρήτου...

Τέλος στην ανωνυμία των bloggers σε περίπτωση που κριθεί ότι διαπράττουν αδίκημα και οι δικαστικές αρχές ζητήσουν τα στοιχεία τους από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών βάζει και τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού. Δηλαδή όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει μήνυση και αν ασκηθεί ποινική δίωξη αυτομάτως θα ζητούνται τα στοιχεία από τον πάροχο.

Η γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη επισημαίνει πως ισχύουν στο ακέραιο οι προηγούμενες δύο γνωμοδοτήσεις , του Γ. Σανιδά το 2009 και του Ι. Τέντε στη συνέχεια με τις οποίες δίνεται το δικαίωμα στις εισαγγελικές αρχές να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα και βέβαια χωρίς την άδεια των αρμοδίως αρχών (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).

περισσοτερα
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20501&Itemid=85

....................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: