Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Προβλέπει τις ασθένειες με ένα απλό τεστ DNA


Η Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν μετρά την πραγματική βιολογική ηλικία και τους πιθανούς κινδύνους
Έχετε πετύχει ποτέ σε κάποιο περιοδικό εκείνα τα τεστ που σου ζητούν να υπολογίσεις την «πραγματική» σου ηλικία;

Τώρα μια κορυφαία επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ Ιατρικής, προσφέρει τη δυνατότητα να μετρήσεις την πραγματική βιολογική σου ηλικία, καθώς και τον κίνδυνο να αναπτύξεις ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια, μυελική ανεπάρκεια, ακόμη και καρκίνο!

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια ενός τεστ DNA, που θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά εντός του έτους.
Η αυστραλιανής καταγωγής Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν είχε βραβευθεί με Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής το 2009, για την συν- ανακάλυψή της τελομεράσης, του ενζύμου της «αθανασίας» όπως ονομάστηκε, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», βοηθά στην αναπλήρωση των τελομερών, των προστατευτικών άκρων της αλυσίδας του DNA, που υφίστανται φθορές λόγω ηλικίας και ασθενειών.

Ο τρόπος «μέτρησης» της γενετικής φθοράς, μπορεί να γίνει μέσω του δείγματος αίματος ή σάλιου, και μέσω της μέτρησης του μήκους των τελομερών στα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία λειτουργούν ως «κάρτα αναφοράς» για την κατάσταση της υγείας μας.

Για όσους θέλουν να κάνουν το τεστ βιολογικής ηλικίας, το αρχικό κόστος υπολογίζεται στις ΗΠΑ στα 200 δολάρια.

http://topeiraxtiri.blogspot.com/2011/05/dna_08.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FBoIcR+%28.%29
......................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: