Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Αλεξανδρούπολη: Κατάρριψη τριών ρεκόρ Guinness στις πολεμικές τέχνες


Τρία παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες κατέρριψαν ο Κώστας Καρυπίδης, επικεφαλής των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών "Αϊκί Τζουτζούτσου" (Aiki-Jujutsu) στην Ελλάδα, και η ομάδα του, σε εκδήλωση που έγινε στο κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, παρουσία του ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα Toda Hiroshi.

Η κατάρριψη των ρεκόρ επικυρώθηκε από την επίσημη κριτή των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) Τακίρα Βάρα (Tarika Vara).

Τα τρία ρεκόρ Γκίνες που κατερρίφθησαν είναι:

Α. Προσπάθεια για τις περισσότερες ανατροπές ενός αντιπάλου σε ένα λεπτό (το ρεκόρ κατείχαν δύο ιταλοί αθλητές του jujitsu με 30 ανατροπές).

Το νέο ρεκόρ Γκίνες ανήκει πλέον στους Μίκη Κιουρτζίδη και Αγησίλαο Βεσεξίδη (αθλητές της σχολής του Κ. Καρυπίδη) με 34 ανατροπές!

Β. Προσπάθεια για τα περισσότερα κοψίματα με σπαθί "κατάνα" (katana) εναντίον σταθερών στόχων σε ένα λεπτό (το ρεκόρ κατείχε ένας Αμερικάνος με 30 κοψίματα).

Το νέο ρεκόρ Γκίνες ανήκει στον Κώστα Καρυπίδη με 68 κοψίματα!

Γ. Προσπάθεια για τις περισσότερες ανατροπές πολλαπλών αντιπάλων σε ένα λεπτό, με την τεχνική Irimi - Kote - Gaeshi (το ρεκόρ κατείχε από τις 26 Ιουνίου 2010 ο κος Κώστας Καρυπίδης με 51 ανατροπές).

Το νέο ρεκόρ Γκίνες ανήκει και πάλι στον Κώστα Καρυπίδη με 65 ανατροπές!

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/05/guinness.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRnkws+%28%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%29
............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: