Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Onalert-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:'Ελληνες Seals,μιλούν στο Δ.Βερύκιο.Αποκλειστικές φωτογραφίες.



H φωτογραφία είναι από εκπαίδευση των Seals! Ανάμεσα στους σκληροτράχηλους κομάντο βρίσκονται και Έλληνες "βάτραχοι"!





Έλληνες Seals
, αποκαλύπτουν στον συνάδελφο Δήμο Βερύκιο ,την εμπειρία τους από τη σκληρή εκπαίδευση που πέρασαν στις ΗΠΑ. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που αποκαλύπτουν όμως είναι ότι η εκτίμηση που έχουν οι αμερικανοί Seals για τους Έλληνες “βάτραχους” είναι απεριόριστη!

Οι Έλληνες ΟΥΚ φημίζονται για την ευρηματικότητά τους και τη σκληρότητά τους. Το πόσο καλοί είναι προκύπτει και από τα ποσοστά αποτυχίας στα “σχολεία” ΗΠΑ και Ελλάδας. 80% αποτυχία έχουν οι Seals, στο 90% φθάνει το αντίστοιχο ποσοστό στους Έλληνες ΟΥΚ!

Το 2010,το “σχολείο” των ΟΥΚ διακόπηκε στη τρίτη φάση,όταν από τους 60 υποψήφιους ΟΥΚ έμειναν...δύο! Μπήκαν στο επόμενο και αποφοίτησαν μαζί με άλλους 16 από συνολικά 100!!!

Με αυτά τα εφόδια Έλληνες Seals έζησαν την εμπειρία της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ,αλλά ...δεν μάσησαν. Οι αποκαλυπτικές τους εξομολογήσεις στο Δ.Βερύκιο ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο στο Onalert.


"Η ΜΟΝΗ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΧΘΕΣΙΝΗ"


Οι εμπειρίες και περιστατικά που μπορούν να αφηγηθούν οι Έλληνες βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, που έχουν εκπαιδευτεί στο ξακουστό σχολείο των Navy Seals, Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Ναυτικού, στο Coronado (προάστιο του San Diego) της California., είναι πολλές με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μέσα από αυτές αναδεικνύεται η ψυχική δύναμη, η πνευματική συγκρότηση και το μαχητικό πνεύμα, χαρακτηριστικά θέλησης εν γένει, η οποία μαζί με την υπομονή και την τύχη, αποτελούν τους πυλώνες της επιτυχούς αποφοίτησης από το σχολείο. Υπομονής γιατί η εξάμηνη διάρκειά του σε αναγκάζει να «κλειδώσεις» το μυαλό σου από όλους τους εξωγενείς του σχολείου παράγοντες και να αφοσιωθείς με όλες σου τις δυνάμεις στις σκληρές απαιτήσεις του και φυσικά τύχη καθόσον όλα τα αντικείμενα εμπεριέχουν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία του εκπαιδευομένου, αν δεν εκτελεσθούν σωστά και σύμφωνα με τις διατάξεις ασφαλείας, όπως τις καθορίζουν σχολαστικότατα οι εκπαιδευτές.

“The only easy day was yesterday”
λοιπόν είναι το πρώτο ρητό/ απόφθεγμα που βλέπεις γραμμένο σε αναρτημένο στην κεντρική πλατεία του σχολείου, μια έκφραση που αντικατοπτρίζει σε 6 λέξεις την φιλοσοφία του σχολείου και είναι 100% πραγματική. Ο Δ.Κ, Έλληνας Αξιωματικός των ΟΥΚ θυμάται την επιμονή των Αμερικανών Εκπαιδευτών του στην εφαρμογή της εν λόγω έκφρασης.Την είχε ζήσει βέβαια στο Σκαραμαγκά,στη βάση των ΟΥΚ.

Οι 125 συμμαθητές του μέρα με την μέρα λιγόστευαν. Το τροχάδην 45 έως 60 λεπτών στην αμμώδη παραλία γινόταν όλο και πιο μακρύ. Και όταν του φάνηκε πως συνήθισε τα πατήματά του στην άμμο, (το τρέξιμο στην άμμο απαιτεί την λειτουργία άλλων μυϊκών ομάδων των κάτω άκρων, τις οποίες δεν είχε την δυνατότητα να εξασκήσει πρωτύτερα), οι εκπαιδευτές άρχισαν να τρέχουν το σχολείο μέσα στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει στο γόνατο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5518
...........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: