Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Self Tan



Μου αρέσει πολύ να μαυρίζω το καλοκαίρι. Και σε ποιόν δεν αρέσει το extra χρωματάκι.. Καλύπτει τις όποιες ατέλειες και τονώνει την αυτοπεποίθηση μας.
Δεν συμφωνώ βέβαια με όσους πηγαίνουν στην παραλία κατά τις 12 το μεσημεράκι, απλώνουν το baby oil και κάθονται εκεί μέχρι τις 3-4.. Άντε να ρίξουν και καμία βουτιά ενδιάμεσα (είμαι σχεδόν σίγουρη πως όταν το σώμα έρχεται σε επαφή με το νερό μετά από τόσες ώρες έκθεσης στον ήλιο ακούγεται ο ήχος τσσσσς και το νερό εξατμίζεται!! :p) και έπειτα συνεχίζουν γυρίζοντας την ξαπλώστρα/ψάθα/πετσέτα προς τη μεριά του ήλιου (ελάτε ώρα μην μου πείτε ότι δεν το έχετε δει ή ότι δεν το κάνετε κι εσείς). Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία οφείλω να σας ενημερώσω εάν δεν το γνωρίζετε ήδη ότι η υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ πολύ επικίνδυνη. Έχω στο πρόγραμμά μου μελλοντικό σχετικό post για την προστασία από τον ήλιο.

Τι γίνετε όμως μέχρι να πας για ηλιοθεραπεία??? Θα σκάσεις μύτη με το άσπρο δερματάκι εις την πλαζ??? Εγώ προσωπικά είμαι πολύ άσπρη και σιχαίνομαι τις πρώτες μέρες που είμαι σαν τη μύγα μες το γάλα (ή μήπως το αντίθετο?), παλεύοντας για μια θέση στον ήλιο και τραβώντας κάθε λίγο και λιγάκι το μαγιό για να συγκρίνω και να δω αν υπάρχει κάποια υποψία μαυρίσματος. Φου!!!
Self tan ladies, ο πιο εύκολος, οικονομικός και γρήγορος τρόπος για τις πρώτες εμφανίσεις σας.
Έχει σώσει κόσμο σας λέω!
Εγώ αγαπάω πολύ τα προϊόντα self tan και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα στην εφαρμογή τους (εκτός από μια οπού είχα χρησιμοποιήσει το Johnson's Holiday Skin, μην το πάρετε ποτέ γιατί δεν είναι self tan, είχα πάρει την ανοιχτή απόχρωση και έγινα κίτρινη, το συγκεκριμένο προϊόν έκανε 2 ώρες να απορροφηθεί και στο τέλος ήμουν σαν βρώμικη).
Αφού λοιπόν επιλέξετε ένα καλό self tan ακολουθήστε τα παρακάτω βηματάκια για την σωστή εφαρμογή του:

  • Ξεκινήστε με αποτρίχωση και καλή απολέπιση από την προηγούμενη μέρα.
  • Πριν απλώσετε το self tan χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα σώματος για να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια.
  • Απλώνετε πρώτα στα κάτω άκρα, ομοιόμορφα και με κυκλικές κινήσεις.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και χρησιμοποιήστε λιγότερη ποσότητα προϊόντος στους αγκώνες, στα γόνατα και στους αστραγάλους.
  • Στην πλάτη απλώνουμε πρώτα από ψηλά μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας και συνεχίζουμε από χαμηλά στην μέση μέχρι να ενωθούν τα δυο σημεία.
  • Σιγουρευτείτε ότι έχει απορροφηθεί καλά η κρέμα στα σημεία που την περνάτε και περιμένετε περίπου 30 λεπτά μέχρι να ντυθείτε.
  • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται και τα σημεία που συνήθως δεν μαυρίζουν όπως οι μασχάλες.
  • Για εφαρμογή στο πρόσωπο αποφύγετε τα φρύδια και τις ρίζες των μαλλιών.
  • Σας συνιστώ καλύτερα να κάνετε την εφαρμογή του το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Χρειάζονται έξι με οχτώ ώρες για να δράσει πλήρως το self-tan. Όταν κοιμάστε υπάρχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να καταστρέψετε το μαύρισμα που δίνει.
  • Τέλος μην ξεχάσετε αμέσως μετά τη χρήση να πλύνετε καλά τα χέρια σας.
:)
http://e-beautyqueen.blogspot.com/2011/05/self-tan.html
.................................................................................................................................................................

1 σχόλιο:

sophie είπε...

epeidh exw diavasei arketa gia thn efarmofh self tan,auto pou den exw diavasei sta perissotera post einai ti ginetai meta tis epomenes meres.an prepei na kaneis pali apolepish ktl