Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΜ-ΒΑΡΤΑΝ ...25 Ιουνίου στις Σέρρες

Ο Ξεριζωμός των Ποντίων του Αράμ-Βαρτάν
"Ο Ξεριζωμός των Ποντίων του Αράμ-Βαρτάν"
, τιτλοφορείται η θεατρική παράσταση που πρόκειται να ανεβάσει, το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 9:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» στις Σέρρες, η Θεατρική Ομάδα "Οι Χαραμήδες" του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης Σερρών.



Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στην πραγματική ιστορία των Ποντίων του Αράμ-Βαρτάν του Καρς, οι οποίοι από το 1878 έως το 1918 έζησαν για 40 ολόκληρα χρόνια, στο Κυβερνείο του Καρς και συγκεκριμένα στο χωριό Αράμ- Βαρτάν, το οποίο, όμως, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το 1918, όταν η περιοχή του Καρς παραδόθηκε στους Τούρκους.

Η ζωή των Ποντίων στο Αράμ-Βαρτάν, η έξοδός τους από το Καρς, οι περιπλανήσεις τους στη Ρωσία μέχρι να πάρουν το πλοίο για την Ελλάδα, η “Οδύσσεια” τους στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και όλες οι περιπέτειες που αυτοί πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα, αναβιώνουν στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, διάρκειας δύο ωρών, στην οποία εναλλάσσονται συνολικά 9 σκηνές, προκειμένου να αποδοθεί όσο πιο πιστά γίνεται η ιστορία των Ποντίων του Αράμ- Βαρτάν του Καρς.

Για τη θεατρική αυτή παράσταση εργάστηκαν πυρετωδώς περισσότεροι από 40 συντελεστές, ως επί το πλείστον εθελοντές-κάτοικοι της Αναγέννησης, ενώ οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν ανέρχονται στους 24.


Το σενάριο έγραψαν (με αλφαβητική σειρά) η Βασιλική Μασμανίδου, ο Παύλος Χουρουζίδης και ο Σωκράτης Χουρουζίδης.

Περισσότερα ΕΔΩ...

http://www.radio-anagennisi.gr/eblog/radio-anagennisi/kserizomos-ton-pontion-tou-aram-vartan.html

....................................................................................................................................................



Δεν υπάρχουν σχόλια: