Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Χαμός στο Σύνταγμα, χιλιάδες Αγανακτισμένοι 28/6: Live

aganaktismenoi-syntagma-live

Κοσμοσυρροή στο Σύνταγμα, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, μεταλλικό τείχος στη βουλή. Δείτε live εικόνα από τους Αγανακτισμένους.

Κλειστές παραμένουν η Πανεπιστημίου, η Λ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας στο ύφος της Βουλής.

Ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα, ενώ κάγκελα είναι τοποθετημένα μπροστά στον Άνγωστο Στρατιώτη και στο περιστύλιο της Βουλής.

Για μία ακόμη φορά, έχει ορθωθεί ο σιδερένιος φράχτης στη Βασ.Σοφίας, με στόχο την παρεμπόδιση των διαδηλωτών να προσεγγίσουν το Κοινοβούλιο.

Την Τετάρτη (29/06), ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, οι Αγανακτισμένοι έχουν προγραμματίσει την περικύκλωση της Βουλής και στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του κινήματος καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα live:

Δείτε κι άλλη εικόνα live από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

Διήμερος είναι ο πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη 48ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ και τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Αναμένονται ισχυρά μέτρα ασφαλείας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κάγκελα είναι τοποθετημένα μπροστά στο μνημείο τους Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και στο περιστύλιο της Βουλής.

Επίσης, έχει ορθωθεί για μια ακόμη φορά ο σιδερένιος φράχτης στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.

Στρατηγικός στόχος των κινητοποιήσεων για σήμερα και αύριο είναι ο αποκλεισμός της Βουλής, την ώρα που βουλευτές όλων των κομμάτων θα ψηφίζουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει μεγάλο συλλαλητήριο για την Τρίτη, πρώτη ημέρα της απεργίας, στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και την Τετάρτη στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10:30 και τα μέλη του βρίσκονται ήδη μπροστά στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου έφθασαν με συνθήματα κατά της πλουτοκρατίας και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Μέχρι στιγμής είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Πειραιώς από Σωκράτους, η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη. Σταδιακά θα κλείσουν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Ακαδημίας.



Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/06/aganaktismenoi-syntagma-28-iouniou-live/#ixzz1QbSZy7yH
.............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: