Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Συλλήψεις σοκ 9 βαριών ονομάτων για στημένα παιχνίδια beos-psomiadis

beos-psomiadis

Ποιοι εννέα μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου συλλαμβάνονται για στημένα παιχνίδια; Βαριά ονόματα θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα.

Με ρυθμό χιονοστιβάδας έρχονται τα νέα από το μέτωπο της επιχείρησης σκούπα της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ σχετικά με τα στημένα παιχνίδια. Τρία από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο ομόλογός του της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης και μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης.

Οι 9 συλληφθέντες είναι:

- Δυο πρόεδροι ομάδων της Super League
- Πρόεδρος και ιδιοκτήτης ομάδων της FootbalL League
- Δυο ατζέντηδες ποδοσφαιριστών
- Προπονητής ομάδας της Football League
- Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
- Μεσάζοντας που διακινούσε παράνομο ποδοσφαιρικό στοίχημα στις ασιατικές αγορές.

Οι συλληφθέντες θα περάσουν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων στο σκάνδαλο. Ανάμεσά τους πρόεδροι ΠΑΕ και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές ομάδας Β’ Εθνικής από τη Βόρεια Ελλάδα. Σύντομα θα γίνουν γνωστά και άλλα ονόματα.

Ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνελλήφθη και αύριο πάει για να απολογηθεί στον εισαγγελέα! Επίσης υπάρχει σύλληψη μάνατζερ που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές αλλά και σύλληψη γνωστού οπαδού.

Από κει και πέρα, όπως μετέδωσε ο NOVA ΣΠΟΡ FM στην ΓΑΔΑ βρίσκεται γιος μεγαλοπαράγοντα που ενδεχομένως να σχετίζεται με συγκεκριμένο παιχνίδι, δηλαδή αυτό της Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό το 2008.

Η αστυνομία κάτω από μεγάλο πέπλο μυστικότητας και μαζί με ανθρώπους του ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα σε όλη την Ελλάδα, σε σπίτια ιδιωτών που εμπλέκονται στο θέμα των 41 στημένων αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της UΕFΑ, οι οποίες έχουν παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, oι αστυνομικές επιχειρήσεις είναι εντελώς μυστικές καθώς δεν θέλουν να διαρρεύσει η πληροφορία, αλλά εμείς το μάθαμε και σας το μεταφέρουμε. Οι έλεγχοι ξεκινούν από υπολογιστές και συνεχίζονται σε άλλα μέρη του σπιτιού, ενώ η γιγαντιαία επιχείρηση θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας!

Πρόκειται για 20 παράγοντες και την έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου! Τα τρία αδικήματα για τα οποία είναι πιθανόν να ασκηθούν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να βγάλει διάταξη η κα Ράικου και την Πέμπτη να ανακοινώσει και τα ονόματα των εμπλεκομένων.

Οπως χαρακτηστικά έλεγαν άνθρωποι της δικαιοσύνης η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και στηρίζεται σε δικογραφία 9.000 σελίδων για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ασκήθηκαν διώξεις, αλλά έγιναν απευθείας προσαγωγές ενώ είναι πολύ πιθανό να μεταβληθούν σε συλλήψεις και να οδηγηθούν οι ύποπτοι στον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωϊ με βαρύ πλέον κατηγορητήριο!

Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή της ΚΥΠ, ενώ ενεργοποιήθηκε για την υπόθεση και ο σούπερ κοριός που χρησιμοποιεί η αντιτρομοκρατική για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και να τις καταγράφει.Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/06/sullipseis-mpeos-psomiadis-podosfairo-stimena/#ixzz1Q8AzQZz
.......................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: