Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Χαλάει ο καιρός το Σάββατο το βράδυ με μπουρίνια και πτώση της θερμοκρασίας


Μετά το θερινό ηλιοστάσιο μπήκε και επίσημα το καλοκαιράκι και φαίνεται πως θα διατηρηθεί τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες η ζέστη. Ανεβαίνει μάλιστα η θερμοκρασία στους 37 βαθμούς κελσίου την Παρασκευή, τοπικά. Αλλά το Σάββατο το βράδυ προς Κυριακή ξημερώματα περιμένουμε αλλαγή του καιρού από τη Βόρειο Ελλάδα με βροχές, μπόρες και ισχυρά μπουρίνια.
Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Ανέμους στα δυτικά ασθενείς ενώ στο Αιγαίο θα συνεχιστούν οι βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει αύριο θα φτάσει τοπικά ακόμη και τους 37 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Παρόμοια τα χαρακτηριστικά του καιρού. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αναμένουμε επιδείνωση από τα δυτικά και βόρεια η οποία θα ειναι πιο έντονη μέσα στη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα μέχρι την Αλεξανδρούπολη όπου περιμένουμε ισχυρά μπουρίνια με αστραπές και βροντές και πτώση βεβαίως της θερμοκρασίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα η οποία φαίνεται πως θα πεσει γύρω στους 7 με 8 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο πάλι τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ περιμένουμε βροχές και μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το πρωί, αλλά γρήγορα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται προς την Κυριακή το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:
Σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ τοπικά 7 στα ανατολικά. Η θερμοκρασία μέχρι 32 με 33 βαθμούς κελσίου.
Αύριο περιμένουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 34 βαθμούς κελσιου ενώ η ελάχιστη θα είναι 21ενας βαθμοί. Οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι 6 με 7 μποφόρ, στη Ραφήνα και το Λαύριο. Ίδιος θα διατηρηθεί ο καιρός και την Παρασκευή.
Το Σάββατο περιμένουμε περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, θα φτάσει ακόμη και τους 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.
Την Κυριακή επανέρχονται οι βοριάδες 6 με 7 μποφόρ, συννεφιά θα έχουμε το πρωί. Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάσει τους 28 βαθμούς η μέγιστη.
Δροσιά περιμένουμε και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=83845&catid=3
................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: