Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μπέος: από το νοσοκομείο φυγή στις ΗΠΑ;

mpeos

Πάλι άρχισαν οι αδιαθεσίες για τον Αχιλλέα Μπεό. Πώς προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη πρώτα φεύγοντας για τις ΗΠΑ και μετά επικαλούμενος αδιαθεσία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, φεύγοντας από την Ευελπίδων ένιωσε αδιαθεσία και οδηγήθηκε σε κρατικό νοσοκομείο. Μάλιστα παραμένει άγνωστο αν καταφέρει να απολογηθεί. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αδιαθεσία του, αλλά με την ογκωδέστατη δικογραφία, με τον δικηγόρο να ετοιμάζεται να ζητήσει και άλλη παράταση.

Ο Αχιλλέας Μπέος όμως σκεφτόταν να διαφύγει στο εξωτερικό σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα τα Νέα ενώ υπογραμμίζει τα συχνά ταξίδια του Γιώργου Τσακογιάννη στην Ιταλία και τις στενές φιλικές σχέσεις του με βαρυποινίτες.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του πορίσματος της εισαγγελέως όπου περιέχονται τα συμπεράσματα, σημειώνεται: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αξιοποίνων πράξεων των κατηγορουμένων, ιδίως δε από τον οργανωμένο τρόπο δράσης τους (υλικοτεχνική υποδομή, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατοχή κινητών τηλεφώνων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ενεργοποιημένα σε ονόματα τρίτων προσώπων, φυσικών ή νομικών, τραπεζικές καταθέσεις, διασυνδέσεις με πρόσωπα στο εξωτερικό) σε συνδυασμό και με το ποινικό παρελθόν τους προκύπτει ότι έχουν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνουν τη φυγή τους».

Συγκεκριμένα, γίνεται επίκληση τηλεφωνικής συνομιλίας στη διάρκεια της οποίας ο Αχιλλέας Μπέος εμφανίζεται αγχωμένος για τη δικαστική διερεύνηση των στημένων αγώνων και εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί να φύγει στην Αμερική – κατέχει αμερικανικό διαβατήριο. Ο δε συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσακογιάννης μεταβαίνει, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, συχνά στην Ιταλία, ενώ διατηρεί και στενές φιλικές σχέσεις με βαρυποινίτες.

Τέλος ο Αχιλλέας Μπέος, με έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου γνωστοποίησε πως παραιτείται από την θέση του εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: