Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Μοσχάρι με πάρπικα και γιαούρτι

Εύκολη, αλλά και νόστιμη συνταγή με μοσχάρι στην κατσαρόλα και ελαφριά αίσθηση γιαουρτιού. Μια πεντανόστιμη συνταγή από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!


Συστατικά

  • 1.200 γρ. μοσχάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • 1 γιαούρτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε το κρέας σε μπουκιές. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ να γίνει διάφανο (να μην πάρει όμως χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 2

    Πασπάλισε με την πάπρικα και το καγέν και σόταρε το κρέας στην κατσαρόλα. Άφησε το σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.

  • 3

    Καθάρισε τις πιπεριές και τις ψιλόκοψέ σε μικρά κυβάκια

  • 4

    Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτισε και σκέπασε την κατσαρόλα.

  • 5

    Άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15΄. Θα δεις το κρέας να είναι μαλακό

  • 6

    Διάλυσε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό και πρόσθεσε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν καλά

  • 7

    Ετοίμασε την σάλτσα όπως κάνεις το αυγολέμονο. Πάρε με μια κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας και ανακάτευε συνεχώς. Όταν αραιώσει αρκετά, γύρισε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.

  • Σέρβιρε με αχνιστό ρύζι μπασμάτι

    http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=174&friendly_name=beefyogurt&cat_id=25
    ...............................................................................................................................................................

    Δεν υπάρχουν σχόλια: