Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Σκάνδαλο με στύση πέους στρατιωτικών στο 401 ΓΣΝΑ

stratiotiko_nosokomeio-401-gsna


Σάλος με επεμβάσεις ανόρθωσης πέους σε απόστρατους με προβλήματα στύσης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τι έχει συμβεί;

Το Έθνος της Κυριακής με ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι εκατοντάδες απόστρατοι του Στρατού και της Αστυνομίας έκαναν επεμβάσεις για προβλήματα στύσης στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Πρόκειται για τη μέθοδο όπου τοποθετείται ένα είδος “αντλίας” που βοηθά στη στύση.

Η κάθε “αντλία” κοστίζει πρίπου 8000 ευρώ κι επειδή δεν την κάλυπταν τα ταμεία αποστράτων επιβαρύνονταν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων! Λέμε νοσοκομείων γιατί όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες επεμβάσεις αυτού του είδους πρέπει να γίνονταν και στα νοσοκομεία Αεροπορίας και Ναυτικού.

Στον καυτό φάκελο που παραδόθηκε στην ηγεσία του Πενταγώνου περιέχεται ενημερωτικό σημείωμα που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από γιατρό του 401 ΓΣΝ, Στο σημείωμα ο στρατιωτικός ουρολόγος υπόσχεται: «μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, σε όσους άνδρες δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή».

Στο ΓΕΣ έχει σημάνει συναγερμός και λένε ότι προς το παρόν μόνο τρία είναι τα περιστατικά που αποδεδειγμένα έχουν μπει στο 401 για τέτοιους είδους επέμβαση.

Ωστόσο ο ΥΕΘΑ έδωσε εντολή να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δαπάνες για να διαπιστωθεί ποόσες “αντλίες” έχουν αγοραστεί ή ακόμη να διαπιστωθούν δαπάνες που δεν δικαιολογούνται και που πιθανόν να αφορούσαν σε δαπάνες για αγορά τέτοιων υλικών!

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ»

Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, που αφορούν στην «βιομηχανία ανόρθωσης που έχει στηθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία από το 401 ΓΣΝΑ, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 4 επεμβάσεις τέτοιου τύπου, σε ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από σοβαρές επιπλοκές μεταβολικών νοσημάτων και προηγηθείσες βαρείες ογκολογικές επεμβάσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, έχει διατάξει την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την διερεύνηση των καταγγελλομένων παρατυπιών σε βάθος.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/07/stusi-stratiotikoi-401-gsna/#ixzz1R3O8jSI1
...............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: