Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Ντομινίκ Στρος Καν και η φίλη της κόρης μου

DSK

Ποιά η γυναίκα που θέλει να μηνύσει τον Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού εναντίον της;

Η Τριστάν Μπανόν συστήνεται ως δημοσιογράφος, αν και έκανε μόνο για ένα χρόνο αθλητικό ρεπορτάζ. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα στο Παρίσι. Ακολούθησαν άλλα δύο. Από νεαρή ηλικία άρχισε σταδιοδρομία βασιζόμενη στις διασυνδέσεις της στα ΜΜΕ και στις εκδόσεις.

Εύθραυστη στην όψη, ωχρή στο πρόσωπο, η γυναίκα που ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού της. Γάλλοι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι έγινε περισσότερο γνωστή κάνοντας αφηγήσεις της κακοποίησης που είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία, εξαιτίας επίσης της μητέρας της Αν Μανσουρέ, στελέχους του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Άνω Νορμανδία, παρά για τα ίδια τα άρθρά της.

Το πρώτο της συμβόλαιο για την έκδοση ενός μυθιστορήματος το υπέγραψε το 2003, τη χρονιά δηλαδή που η ίδια αναφέρει ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης Παρί Ματς, και με την εφημερίδα Φιγκαρό.

«Όμως μυθιστοριογραφεί περισσότερο, παρά κάνει δημοσιογραφική δουλειά», εκμυστηρεύεται –ζητώντας να μείνει ανώνυμη– μια φίλη της απ το στερέωμα των παρισινών εκδόσεων. Η ίδια φίλη περιγράφει μία «αξιόπιστη γυναίκα», «με χιούμορ, διαθεσιμότητα, μαχητική, ούτε κατά διάνοια αυτόχειρα».

Φίλη της κόρης του Ντομινίκ Στρος Καν, βαφτισιμιά της δεύτερης συζύγου του Στρος-Καν, η Τριστάν Μπανόν έχει δημοσιεύσει στον οίκο Anne Carierre το μυθιστόρημα Erreurs avouees (au masculin) [Ομολογημένα Σφάλματα (στο αρσενικό)]. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνάντησε δύο φορές τον Ντομινίκ Στρος Καν. Σήμερα, μετά τον κουρνιαχτό γύρω από τον Ντομινίκ Στρος Καν, το βιβλίο είναι εξαντλημένο.

Όμως η λογοτεχνική σταδιοδρομία της Μπανόν ξεκινά με το J’ ai oublie de la tuer, στον ίδιο οίκο, μία αφήγηση της κακομεταχείρισής της, όπως γράφει, στην παιδική ηλικία από την ίδια τη μητέρα της, ή μάλλον από τον μαροκινό κηδεμόνα, στον οποίο η μητέρα την εμπιστεύθηκε να μεγαλώσει. Επισημαίνει τις σειρές αντρών, που παρέλαυναν στο σπίτι της μητέρας της.

Η μητέρα της Μπανόν την απέτρεψε να κινηθεί δικαστικά κατά του Ντομινίκ Στρος Καν το 2003. Σήμερα, όμως, η μητέρα δηλώνει ότι υποεκτίμησε τον ψυχικό τραυματισμό της κόρης της Τριστάν.

Από την πλευρά τους, φίλοι του Ντομινίκ Στρος Καν ερίζουν ότι η Τριστάν Μπανόν «κάλλιστα μπορεί να υποκινείται από πολιτικά κίνητρα». Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι συνεργάζεται ήδη με την νέα ιστοσελίδα Atlantico, που ιδεολογικά πρόσκειται στην κυβερνώσα Δεξιά στη Γαλλία.

Εδώ κάπου κολλάει το «Δρυός πεσούσης, πᾶς ἀνήρ ξυλεύεται» ή το «ό,τι θυμάται χαίρεται».

Διαβάστε για την αθώωση Στρος-Καν και τί σχέση έχει η σύλληψη Στρος-Καν με το χρυσό των ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/07/stros-kan-fili-tis-koris-mou/#ixzz1RK7wduH3
...............................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: