Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Και ο στρατός έχει το λεξικό του!

Περνώντας τη πύλη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων και πολύ περισσότερο στη μονάδα που θα μετατεθείτε,θα διαπιστώσετε ότι ο στρατός έχει τη δική του γλώσσα.Για να μην πάτε εντελώς αδιάβαστοι «ποντικαράδες» και σας «πατάνε την ουρά»,οι παλιοί,ρίξτε μια ματιά στο μικρό αλλά πολύ χρήσιμο λεξικό επιβίωσης ενός «ψάρακα»,όπως εσείς.Η γλώσσα του στρατού είναι ζωντανή και ανανεώνεται σχεδόν σε κάθε ΕΣΣΟ (δες στο Σ να συννενοηθούμε). Γι΄ αυτό στείλτε μας ότι νέο από φρασεολογία προκύψει στη θητεία σας.

*Α-Α: Αδικαιολογήτως απών. Καλό είναι να μην βρεθείτε ποτέ σ΄ αυτή τη κατηγορία των «Α-Α»,γιατί πάτε φουλαριστοί για ...τάκο (δες στο τ)
*Απολελέ και τρελελέ: Οι νέοι καλό είναι να πάνε στο παρακάτω... Αφορά σ΄όσους κοντεύουν να απολυθούν και γι΄ αυτό ...τρελελέ.
*ΑΣΜ (Αριθμός Στρατολογικού Μητρώου).Είναι ο αριθμός που θα σας ακολουθεί σ΄ όλη σας τη θητεία,χαραγμένος πάνω στη μεταλλική ταυτότητα που θα σας δώσουν και θα φοράτε σαν ...φυλαχτό στο λαιμουδάκι σας. Τα τρία πρώτα νούμερα δείχνουν από ποια περιοχή της χώρας προέρχεστε. Π.χ 153, Αθήνα και μάλιστα Δυτική Αττική. Τέτοια ακρίβεια.

read more

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=28&art_id=103
.............................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: