Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ιορδανία: Ζητούν τη διάλυση του «κοινοβουλίου της ντροπής»


Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιορδανία με αίτημα τη διάλυση του «κοινοβουλίου της ντροπής», το οποίο ευθύνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, για την απαλλαγή του πρωθυπουργού Μααρούφ Μπαχίτ από τις κατηγορίες σε υπόθεση διαφθοράς.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας Αμάν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής με αίτημα την «ανατροπή» της κυβέρνησης και τη διάλυση της κάτω βουλής. Η διαδήλωση ονομάστηκε «Παρασκευή της Ντροπής».

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για απόφαση της κάτω βουλής, η οποία αθώωσε τον Μπαχίτ, μολονότι κοινοβουλευτική επιτροπή έκρινε σε έκθεσή της ότι ευθύνεται εν μέρει για πράξεις διαφθοράς κατά την πρώτη του πρωθυπουργική θητεία μεταξύ του 2005 και του 2007.

Η κάτω βουλή ανανέωσε αυτήν την εβδομάδα την εμπιστοσύνη της στον Μπαχίτ, ο οποίος είναι ύποπτος για υπεξαίρεση κεφαλαίων κατά την πώληση για πολλά εκατομμύρια δολάρια οικοπέδου σε μία βρετανική εταιρεία, η οποία σχεδίαζε να φτιάξει ένα καζίνο στο βασίλειο.

Τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές παραιτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες διαμαρτυρόμενοι γι' αυτήν την απόφαση της βουλής, σύμφωνα με ιορδανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ 54 βουλευτές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν τις μελλοντικές συνεδριάσεις του κοινοβουλίου για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση να απαλλαγεί ο πρωθυπουργός από τις κατηγορίες.

Χθες σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στο Αμάν σε διαδήλωση για αυτό το θέμα.

http://amanpoiare.blogspot.com/2011/07/blog-post_6947.html
........................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: