Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Διάσημος αθλητής έγινε ζητιάνος

Το μέλλον ενός Κινέζου γυμναστή καταστράφηκε όταν τραυματίστηκε. Μη μπορώντας να βρει δουλειά, έγινε κλέφτης και βρέθηκε στη φυλακή. Εντοπίστηκε να ζητιανεύει στους δρόμους του Πεκίνο...


Στην Κίνα οι μεγάλοι αθλητές ζουν σαν βασιλιάδες. Οι λιγότερο καλοί πάλι περνούν δύσκολα και ένας εξ αυτών αναγκάστηκε να ζητιανεύει στους δρόμους για να έχει κάτι να φάει.


Ο Κινέζος πρώην πρωταθλητής των κρίκων, Ζανγκ Σανγκγού με δύο χρυσά μετάλλια στην πανεπιστημιάδα του Πεκίνο και συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς στη Γάνδη, βρέθηκε στη φυλακή και βγήκε στη ζητιανιά.


Πριν από μία εβδομάδα εντοπίστηκε από φανατικό φίλαθλο της γυμναστικής να ζητιανεύει στους δρόμους του Πεκίνο. Η ιστορία του έφτασε μέχρι τις σελίδες των εφημερίδων και σήμερα ο Ζανγκ είναι ένας... περιζήτητος άνδρας στο Πεκίνο.


Το 2001 και ενώ ήταν μόλις 17 χρονών τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να σταματήσει τη γυμναστική. Ως... προϊόν του κινεζικού συστήματος αθλητισμού είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του, όταν ήταν πέντε χρονών.


Με... ανύπαρκτη μόρφωση και μικρή τύχη σε ένα σύστημα που ξεχνάει τους "όχι καλούς", έπρεπε να βρει μόνος του τρόπο να ζήσει. Εργάστηκε προσωρινά ως σερβιτόρος και ως φύλακας, ωστόσο το γεγονός ότι δεν μπορούσε να μένει όρθιος για πολλές ώρες λόγω των σοβαρών τραυματισμών που είχε υποστεί, έμεινε γρήγορα χωρίς δουλειά.


perissotera


Πηγή: http://www.kamikazi.gr/2011/07/blog-post_3351.html#ixzz1SaSKqIDQ
...........................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: