Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Έρχεται στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι πιο δρακόντεια από κάθε άλλη φορά!


Θέματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να συμπεριλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, Σταύρου Λαμπρινίδη, με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Λαμπρινίδη.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει πρώτα επίσκεψη στην Τουρκία (15 και 16 Ιουλίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη και θα διεξάγει διμερείς επαφές με Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως τονίζεται, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει τα ζητήματα της Λιβύης, της Συρίας, καθώς και ένα "πλήρες φάσμα" των κοινών διμερών και πολυμερών ζητημάτων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στις 17 και 18 Ιουλίου στην Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Λαμπρινίδη και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει "θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος".

Η κ. Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, θα μεταβεί στην Ινδία.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86222&catid=9
.................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: