Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τουρκάλα "τρομοκράτισα",συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.


42 χρονη γυναίκα με ηγετικό ρόλο στην οργανώση DHKP-C, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη οργάνωση που αριθμούσε 10.000 άτομα, έχει "αποσταθεροποιηθεί" τα τελευταία 3 χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου 2008 όταν πέθανε από καρκίνο, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ο ηγέτης της οργάνωσης Ντουρσούν Καρατάς.

Μετά το θάνατο του οι περισσότεροι οπαδοί της στη χώρα μας, προωθήθηκαν προς βορειοευρωπαϊκά κράτη με προτίμηση τη Γαλλία και Γερμανία.

Μια καταζητούμενη από τις γερμανικές αρχές και ένα ακόμα άτομο συνελήφθησαν σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Γυναίκα με ηγετικό ρόλο και μέλος στα χέρια των αρχών

Πρόκειται για μία 42χρονη η οποία, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που υπάρχει σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές, φέρεται ως ηγετικός στέλεχος της κουρδικής οργάνωσης "DHKP-C" και κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οργάνωση θεωρείται παράνομη.


Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι 50 ετών και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ελλάδα όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο όμως έχει απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Και αυτός φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, αλλά δεν έχει απασχολήσεις τις διωκτικές αρχές.



Και οι δυο συνελήφθησαν μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα που διέμεναν, μετά από πληροφορίες ότι κατείχαν όπλα. Ωστόσο, από την έρευνα δεν βρέθηκε οπλισμός, βρέθηκαν όμως αρκετά πλαστά διαβατήρια γι' αυτό και συνελήφθησαν.

Η αρχή της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής


Από το βράδυ της Πέμπτης οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ερευνούσαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες ενός 50χρονου άνδρα, τουρκικής υπηκοότητας, επίσης κουρδικής καταγωγής, ο οποίος διατηρούσε δύο οικίες στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, και πιθανόν σχετίζεται με εμπόριο όπλων και εκρηκτικών. 



Πονοκέφαλος για τις τουρκικές αρχές 

H οργάνωση DHKP-C θεωρείται παρακλάδι της οργάνωσης DEV-YOL και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" των τουρκικών αρχών μετά την κουρδική οργάνωση PKK. Yπολογίζεται ότι ο αριθμός των μελών της στην Tουρκία αγγίζει τα 10.000 άτομα και κατά το παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστικές ενέργειες. Eπιπλέον, μέλη της οργάνωσης είναι ανάμεσα στους απεργούς πείνας των τουρκικών φυλακών. Την ίδια χρονική περίοδο είχαν συλληφθεί σε Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία, άλλα 41 μέλη της DHKP-C.

Οι δυο αλλοδαποί, η 42χρονη και ο 50χρονος, θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6850
....................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: