Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τι θα γίνει με το εφάπαξ των στρατιωτικών.Τι αποφάσισε η ΠΑ ,τι κάνουν οι υπόλοιποι.

Τι θα γίνει με τα εφάπαξ των στρατιωτικών; Με τα Μετοχικά Ταμεία και κυρίως αυτό του Στρατού να βρίσκονται σε αποσύνθεση, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πια στους στρατιωτικούς όχι πότε θα πάρουν το εφάπαξ τους,αλλά ακόμη και ΑΝ θα το πάρουν.

Από καθυσηχαστικές δηλώσεις άλλο τίποτα! Στο μόνο Επιτελείο όπου φαίνεται κάτι να κινείται ειναι αυτό της Αεροπορίας κι αυτό όχι τυχαία. Το ΠΑΡΟΝ τη Κυριακή είχε γράψει ότι «βράζει» η Πολεμική μας Αεροπορία, γιατί, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της, οι πρόσφατα «ευδοκίμως αποστρατευθέντες» αξιωματικοί για πρώτη φορά δεν θα λάβουν τα εφάπαξ με χωριστή επετηρίδα, αλλά θα τεθούν στο τέλος της λίστας των παραιτηθέντων αξιωματικών, των οποίων ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να περιμένουν τουλάχιστον δεκαπλάσιο χρόνο για να το εισπράξουν, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για κομματική εμπάθεια. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι άδικη και θα πρέπει να ανακληθεί. Αναμένουμε συνεπώς την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού»

Πριν υπάρξει παρέμβαση του υπουργού από το ΓΕΑ κορυφαία πηγή μας διαβεβαίωσε ότι αυτό το καθεστώς θα αλλάξει άμεσα και ας υπάρξουν αντιδράσεις. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αποστρατεύεις κάποιον και πολλές φορές απρόσμενα και να τον βάζεις να παίρνει το εφάπαξ του μετά απ΄ όλους όσους είχαν επιλέξει να παραιτηθούν από τις ΕΔ. Είναι τουλάχιστον παράλογο.

Τώρα που θα βρεθούν χρήματα για να καταβάλονται τα εφάπαξ είναι πράγματι ένα μεγάλο και μέχρι στιγμής αναπάντητο ερώτημα,ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τους αξιωματικούς του ΣΞ που είναι και οι περισσότεροι.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7132
..........................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: