Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Αφού ο κόσμος τράβηξε τα χρήματά του από τις τράπεζες θυμήθηκαν να δώσουν παράταση στην εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος! Πηγή: http://skathari.n

Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας τρελάνει!

Τόσο καιρό αφήνουν να πλανάται το θέμα της αναδιάρθρωσης, έξοδο από το ευρώ κτλ. Αν και σαν κυβέρνηση το διαψεύδει, έχουν άλλους έμμεσους τρόπους να το λένε για να κρατήσουν ισχυρό το αίσθημα της ανησυχίας σε Ευρώπη και Ελλάδα.Ξέρουμε καλά, πως αυτή η κυβέρνηση ..έχει τον τρόπο της!

Προχθές μας είπαν για “επιλεκτική χρεοκοπία”, σήμερα ακούσαμε από τον Γ. Παπανδρέου ακόμα και για “μερική στάση πληρωμών”. Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση έκανε κωλοτούμπες και στα δυο, κάνοντας λόγο για παρερμηνείες ορισμένων κακόβουλων!

Όπως και να’ χει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο κόσμος έχει σπεύσει εδώ και μήνες στις τράπεζες για να τραβήξει τα χρήματά του, υπό τον φόβο της πτώχευσης που αφήνουν κάποιοι εντέχνως να φημολογείται.

Πολλά δις έχουν φύγει στο εξωτερικό και με τις τελευταίες δηλώσεις η κατάσταση εντάθηκε. Ο κόσμος όταν άκουσε την πρόταση “επιλεκτική χρεοκοπία” ή “μερική στάση πληρωμών” ένα πράγμα ρώτησε: να πάρω τα λεφτά από την τράπεζα;

Έτσι, η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες εκροής καταθέσεων κυρίως στο εξωτερικό, έβγαλε απόφαση ότι η εγγύηση του κράτους στις καταθέσεις επεκτείνεται έως το 2015!

Δηλαδή, ενώ άφησε καλά καλά τον κόσμο να τραβήξει τα χρήματα, τώρα λέει ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας, το κράτος εγγυάται ανά καταθέτη και ανά λογαριασμό σε τράπεζα, τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

Βάσει προηγούμενης απόφασης, οι εγγυήσεις για τις τραπεζικές καταθέσεις έληγαν στα τέλη του έτους.

perissotera

Δεν υπάρχουν σχόλια: