Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανάμεσα στους τυφλούς και… επαγγελματίας οδηγός

Επτακόσιοι Ζακυνθινοί (μεταξύ των οποίων λέγεται και ένας επαγγελματίας οδηγός!) παίρνουν αναπηρικό επίδομα τυφλότητας! Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προηγούμενα χρόνια, είχε στηθεί μια επιχείρηση έκδοσης πιστοποιητικών τυφλότητας, με τη συμμετοχή γιατρών, κρατικών υπαλλήλων, αλλά και πολιτικών προσώπων, που είτε για οικονομικό κέρδος είτε για πολιτικό όφελος μοίραζαν προνιακές συντάξεις…
των 200-300 ευρώ το μήνα. Η διαδικασία ήταν απλή και σίγουρη.

Με την προκαταβολή-μίζα 1500 ευρώ ή με την παρακράτηση 5 συντάξεων (εάν δεν είχες μετρητά τα 1.500€) μπορούσες να αποκτήσεις τις απαραίτητες ιατρικές και υγειονομικές γνωματεύσεις, ώστε να υπογραφεί από τον εκάστοτε Νομάρχη η χορήγηση της ισόβιας σύνταξης. Γιατί όμως τυφλότητα; Επειδή η απόδειξη του αντιθέτου, δηλαδή ότι ο ασθενής βλέπει, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!

Έτσι, αρκετοί Ζακυνθινοί συνταξιοδοτήθηκαν δηλόνοντας τυφλοί, ίσως κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι έκτισαν σπίτια και απόκτησαν περιουσίες, ενώ μάλλον ορισμένοι πολιτικοί εξασφάλιζαν την επανεκλογή τους! Το παράλογο όμως δεν σταματά εδώ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν αποκαλυφθεί ότι ορισμένοι εκ των συνταξιοδοτηθέντων «τυφλών» δεν έχουν ουδέποτε πάει για ιατρικές εξετάσεις, δεν έχουν ουδέποτε πληρώσει τα 1.500€ και γενικώς δεν έχουν ιδέα ότι στο όνομά τους έχει χορηγηθεί επίδομα τυφλού!!!

Δηλαδή, κάποια επιδόματα έχουν εκδοθεί σε τυχαία Ζακυνθινά ονόματα, ενώ παραμένει άγνωστο ποιοι εισπράττουν τις συντάξεις τους!!!

dete


Πηγή: http://skathari.net/2011/08/04/anamesa-stous-tiflous-kai-epaggelmatias-odigos-11457/#ixzz1U2YI41AN
////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δεν υπάρχουν σχόλια: