Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛ. ΣΥΛΛ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δυναμικό παρόν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο έδωσε για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννησης Σερρών.

Το απόγευμα της Κυριακής τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, συμμετείχαν στον Μέγα Εσπερινό, καθώς και στη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, ενώ το βράδυ παρουσίασαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 11 σύλλογοι ποντίων.

Ανήμερα της εορτής της Μεγαλόχαρης τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης συμμετείχαν στον΄Ορθρο και στο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας-Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμωνα, ενώ στη συνέχεια συνόδευσαν την επίσημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, συμμετείχαν επίσης στα εγκαίνια του νεόδμητου κτιρίου «Μελισσανίδειον Μέλαθρον», δωρεά των Αδελφών Δημητρίου και Ιάκωβου Μελισσανίδη, στην μνήμη του πατέρα τους, αείμνηστου Ζώρα Μελισσανίδη, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις, παρουσίασαν για ακόμη μία φορά παραδοσιακούς χορούς στο κοινό, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα।

....................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: