Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ευθύνες στην Πρίστινα για την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο επιρρίπτει ο Σέρβος πρωθυπουργός και καλεί τους διεθνείς θεσμούς να τηρούν στάση ουδετερότητ

Στη "διοίκηση στην Πρίστινα και στους διεθνείς θεσμούς στην επαρχία" επέρριψε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίρκο Τσβέτκοβιτς την ευθύνη για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσοβο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει δεν είναι η Σερβία, αλλά η....
Πρίστινα και οι διεθνείς θεσμοί στην περιοχή.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς κάλεσε τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στο Κόσοβο να ξεκινήσουν συνομιλίες με εκπροσώπους της σερβικής κυβέρνησης, που στόχο θα έχουν την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και την αποκατάσταση του διαλόγου Βελιγραδίου- Πρίστινας.

"Οι εκπρόσωποι της KFOR και της EULEX θα πρέπει να παραμείνουν ουδέτεροι και να μην λαμβάνουν το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς, όπως κάνουν τώρα, με το να αρνούνται να συνομιλήσουν με τους νόμιμους εκπρόσωπους της Σερβίας και με το να σταματούν τις αποστολές με τρόφιμα (για το βόρειο Κόσοβο), που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανθρωπιστική καταστροφή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρωθυπουργός.
e-typos

http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_1506.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91%29
.............................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: