Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο νέος εορτασμός των Χριστουγέννων στην Πλατεία Αριστοτέλους, ο Μεγάλος Αδελφός πάει...γήπεδο και το δίκιο του Μίμη



Όλα αυτά που ετοιμάζονται για «χριστουγεννιάτικη» ατμόσφαιρα στην πλατεία Αριστοτέλους, έχουν σχέση με την ελληνική παράδοση; Η έλλειψη χριστουγεννιάτικου δέντρου στολισμένου με λαμπιόνια με την φάτνη δίπλα, ενοχλεί τόσο πολύ τους ελληνόφωνους;

Αιώνες και αιώνες έζησαν οι Έλληνες μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ήρθε η ώρα να αλλάξει, επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τον χριστιανισμό; (όχι όμως και από τις άλλες θρησκείες).

Αυτό αναμενόταν ότι θα συμβεί, από την στιγμή που κατά την προηγούμενη δεκαετία απαιτήθηκε στις Η.Π.Α. από τους ισχυρούς μη χριστιανούς, να μη εορτάζονται τα Χριστούγεννα – μάλιστα θεωρείται και ποινικό αδίκημα η ανάρτηση επιγραφής με την ευχή «merry christmas».

Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό αποτελεί «προοδευτική» προσέγγιση, σύντομα θα καταλάβουν -αν μπορούν- ότι απλώς αποτελούν το όχημα του παγκόσμιου συστήματος, που οι πονηροί τους έπεισαν ότι πολεμούν.

Να προσέχουν οι φίλαθλοι που ανεβάζουν πανό και βρίζουν την κυβέρνηση στα γήπεδα. Λέγεται, ότι θα συλλαμβάνονται και όσοι βρίζουν από μέσα τους. Ο «Μεγάλος Αδελφός» όλα τα αντιλαμβάνεται.

Λίγο κράτησαν τα παραμύθια περί «δημοκρατίας» και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που καταπατούσε ο «τύραννος» Καντάφι. Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Τζαλίλ, δήλωσε ότι οι νέες αρχές της Λιβύης σκοπεύουν να επαναφέρουν τη Σαρία (τον ισλαμικό νόμο). Επεσήμανε δε ότι θα απαγορευθεί το διαζύγιο και θα επιτραπεί η πολυγαμία.

Ακόμη να αντιληφθούν οι «προοδευτικοί», που δήλωναν ενθουσιασμένοι με τις «εξεγέρσεις» στην Αφρική, ποιος και γιατί τις οργανώνει;

Προχθές γράψαμε, κι ας διέψευδε ο Φλωρίδης, ότι κάτι ετοιμάζει. Χθες ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κοινωνικού Συνδέσμου», που είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων. Γιατί έλειπε όμως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, δεν μάθαμε.

Κι αυτό το γράψαμε προχθές, αλλά έρχεται ο Ανδρουλάκης να του δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα: «Τι παριστάνουν Παπανδρέου και Σαμαράς; Τι κάνουν τόσο καιρό; Έπρεπε να πάνε μαζί στη Σύνοδο Κορυφής. Είναι δυνατόν; Είναι φίλοι. Πήγαν στα ίδια αμερικάνικα πανεπιστήμια. Μπορεί να είχαν και τις ίδιες γκόμενες. Και δεν μπορούσαν να πάνε μαζί;»

Δεν κατάλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι η αποφυγή να βρουν από κοινού μια λύση, τους καθιστά στα μάτια του λαού συνυπεύθυνους. Αν νομίζουν κάποιοι ότι με παλαιοκομματικές ρητορείες θα απαλλαγούν της ευθύνης των όσων πρόκειται να έρθουν (διότι, δεν ήρθαν ακόμη, στην αρχή ήμαστε) είναι γελασμένοι. Και θα το καταλάβουν στις εκλογές, με την άμοιρη Ελλάδα να γυρίζει με το χέρι απλωμένο για ζητιανιά.

Καλλισθένης

http://skopelos-news.blogspot.com/2011/10/blog-post_4372.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Skopelosnews+%28SKOPELOSNEWS%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: