Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ρεκόρ χιονόπτωσης στη Νέα Υόρκη... θα 'ναι λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη


AP PhotoΠριν λίγες μέρες έκανε πάλι το γύρο του ιντερνετ ένα άρθρο για δήθεν αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν ερευνητές και επιβεβαιώνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη... ξέρετε αυτοί οι ερευνητές που τα παίρνουν από διάφορα συμφέροντα για να γράφουν ότι τους λένε και να έρχεται η φύση σε λίγες μέρες και να τους κει ρόμπα:

Rare Oct. snowstorm hits NortheastΣύμφωνα με τις επίσημες αρχές το Central Park (φώτο δεξιά) της Νέας Υόρκης ζει, στα πλαίσια της "υπερθέρμανσης" τον πιο χιονισμένο Οκτώβριο από τότε που άρχισαν οι καταγραφές του καιρού. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Chris Vaccaro, τα 3,2 εκ χιονιού που έπεσαν χθες στις 2 μμ τοπική ώρα, κάνουν τον Οκτώβριο τον πιο χιονισμένο μήνα από τότε που άρχισε να καταγράφεται ο καιρός το 1869.

Είναι οι πρώτη φορά που καταγράφηκαν στο πάρκο περισσότεροι από 2,5 πόντοι χιονιού, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζονταν και τις απογευματινές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι το ρεκόρ θα μεγαλώσει.

Η χιονόπτωση είναι πολύ σπάνια στη Νέα Υόρκη। Για να φανταστείτε, τα προηγούμενα 135 χρόνια, μόνο 3 μέρες του Οκτωβρίου έχει καταγραφεί μετρήσιμη χιονόπτωση στο Central Park. Το ρεκόρ μέχρι τώρα ήταν οι 2 πόντοι χιονιού που έπεσαν μια μέρα του Οκτωβρίου του 1925!

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/10/blog-post_2953.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRnkws+%28%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: