Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο Τόνι ο UCKας και οι ληστές με τα… καλάσνικοφ

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Ο αδίστακτος Τόνι, ο σκληρός «ιδεολόγος» του εγκλήματος που είχε βάψει τα χέρια του με το αίμα του 85χρονου φιλήσυχου κοσμηματοπώλη στο Μενίδι στις 5 Μαρτίου 2011, συνελήφθη χτες το πρωί στο Πειραιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ως «ηγετικό στέλεχος των ληστών με τα καλάσνικοφ», που τρομοκρατούν πάνω από έναν χρόνο τον αστικό πληθυσμό του λεκανοπεδίου.
Ο 30χρονος αλλοδαπός, που δημιουργούσε για εξαιρετικά ύποπτους λόγους εκδικητικούς πυρήνες…
δολοφόνων σε όλη την Αττική, με λάβαρο μίσους σημαίες του UCK, είχε και ένα ακόμα πάθος. Να φωτογραφίζεται στο Διαδίκτυο με «σιδερικά» και να μοστράρει τη φάτσα του στο facebook. Τα ψηφιακά καρέ που διαθέτουμε με το πρόσωπό του πιθανόν να ενταχθούν στο μέλλον σε κάποιο εγχειρίδιο εγκληματολογίας, αφού ήδη από τον περασμένο Μάιο η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει τις προσπάθειες που έκανε η Αστυνομία για να τον συλλάβει, καθώς τον θεωρούσε ύποπτο ακόμα και για εμπλοκή στο μακελειό του Ρέντη με τη δολοφονία των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Τελικά (αν παραμείνουν οι κατηγορίες) θα πάει «μέσα» για 57 ένοπλες ληστείες, μία ανθρωποκτονία και μία απόπειρα φόνου. Κατά αστυνομικές πηγές, επίσης, η σύλληψη του Τόνι οδήγησε λίγες ώρες αργότερα την Ασφάλεια Αττικής στην προσαγωγή των τριών ομοεθνών του για τις ληστείες και την κακοποίηση δύο γυναικών στη Γλυφάδα και την Ηλιούπολη. Μένει να αποδειχτεί αν οι βιαστές ληστές συνεργάζονταν με τους ληστές με τα καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μόνον κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο μακελάρης Τόνι και οι συνεργοί του που καταζητούνται είχαν διαπράξει επτά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε σούπερ μάρκετ, μία σε περίπτερο, μία σε ταβέρνα και μία σε ζαχαροπλαστείο, ενώ είχε γίνει επίθεση σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου. Επίσης, η ίδια συμμορία είχε κλέψει και ένα αυτοκίνητο. Στην κατοχή του 30χρονου Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, 540 ευρώ, ένας υπολογιστής, ένα μαχαίρι και κινητά τηλέφωνα.
Οι επιθέσεις και ένας φόνος
Στις 5 Μαρτίου 2011, κατά την προανάκριση, ο 30χρονος Τόνι και η εγκληματική του ομάδα εισέβαλαν στο σπίτι κοσμηματοπώλη στο Μενίδι, τον χτύπησαν άγρια, τον κατέβασαν στο υπόγειο και του άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας। Δυο μέρες μετά, ο επιχειρηματίας εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία ρίχνει στον Τόνι και την ένοπλη συμπλοκή της 4ης Νοεμβρίου 2010, όταν άγνωστοι είχαν πυροβολήσει εναντίον πληρώματος περιπολικού της Αμεσης Δράσης. Στην ίδια συμμορία προσάπτουν αυτουργία και συμμετοχή σε άλλες 44 ένοπλες ληστείες.

http://www.triklopodia.com/2011/10/o-toni-o-uckas-kai-oi-listes-me-ta.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+triklopodia%2Foxhy+%28%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AC%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: