Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τέλος ακινήτων: δόσεις 2012

Να συμψηφιστούν στις επόμενες δόσεις των λογαρισμών της ΔΕΗ τα λάθη που έχουν προκύψει με το τέλος ακινήτων αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΕΗ και εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ.
Τέλος ακινήτων: Περισσότερες δόσεις το 2012 και συμψηφισμός λαθών!

Η αντίδραση τοπυ υπουργείου Οικονομικών που εμμέσως συνιστά και αναγνώριση του μεγάλου προβλήματος που υφίσταται σε πολλούς λογαριασμούς έρχεται ουσιαστικά και ως απάντηση στην απόφαση του πρωτοδικείου Καλαμάτας, το οποίο δικαίωσε πολίτες που είχαν χρεωθεί με επιπλέον τετραγωνικά και ακριβότερη τιμή ζώνης, υπόθεση που έφερε σε δημοσιότητα το "Εθνος" και δημοσιεύεται ολόκληρη στην έντυπη έκδοσή του

Οπως έγιε γνωστό από την ίδια σύσκεψη, σχετικά με την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο "να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες".

Επίσης η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους μηχανογραφικά στοιχεία για τις τιμές ζώνης ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Από το υπουργείο Οικονομικών ζητήθηκε από την ΔΕΗ το τέλος του 2012 να κατανεμηθεί σε περισσότερες των δύο δόσεων με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της επιχείρησης ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και τα ΚΕΠ για να ενημερωθούν.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση και τον γενικό διευθυντή κ. Τάκη Βασιλείου. Μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης

Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Κρίθηκε αναγκαίο, με το αιτιολογικό ότι η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.
Αποφασίστηκε, η ΔΕΗ να στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.

Επίσης δόθηκε εντολή από τον κ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες.

Ο Υπουργός ζήτησε, επίσης, η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ।

http://my-greek.blogspot.com/2011/11/2012_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: