Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Κίνδυνος "λουκέτου" σε 21 αεροδρόμια λόγω εφεδρείας


Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επιθεωρητές ασφαλείας πτήσεων και πυροσβέστες αναμένεται να υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία των αεροδρομίων


Σε δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη, στον BHMA 99,5, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλης Αλεβιζόπουλος, υπογράμμισε τον κίνδυνο, ελλείψει προσωπικού λόγω εφεδρείας να κλείσουν 21 μικρά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.
Όπως υπογράμμισε, με την υπαγωγή πυροσβεστών στο καθεστώς της εφεδρείας, 21 μικρά αεροδρόμια θα κλείσουν αφού δεν θα έχουν πυρασφάλεια.
"Απογυμνώνονται σήμερα και ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια. Στον κ. Ραγκούση είχα επισημάνει τον κίνδυνο διάλυσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας", τόνισε, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2012 θα αυξηθούν κατά 25% οι αφίξεις από χώρες της Ευρώπης προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αριθμεί 2.800 υπαλλήλους, πως οι οργανικές θέσεις ισχύουν από το 1970 και ότι με την εφεδρεία αποχωρούν περίπου 250 άτομα.

http://topeiraxtiri.blogspot.com/2011/11/21.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FBoIcR+%28.%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: