Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

«Χαράτσι» 26.558 ευρώ για... κοτέτσι


Παρόλο που εξαιρούνται από το νόμο κτίσματα με γεωργική και κτηνοτροφική χρήση

Αδικαιολόγητα είναι τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όσον αφορά το τέλος ακινήτων. Ακόμη και σε στάβλους, κι ας εξαιρούνται από το νόμο τα κτίσματα με γεωργική και κτηνοτροφική χρήση, έχει επιβληθεί τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη, δεκάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι πανελλαδικά, παραλαμβάνουν λογαριασμούς με ενσωματωμένο τέλος για αγροτικά κτίσματα, παρ' ότι ο νόμος τα εξαιρεί. Έτσι, κτηνοτρόφος παρέλαβε λογαριασμό της ΔΕΗ για πτηνοτροφείο όπου του ζητείται να καταβάλει ως τέλος το ποσό των 26.558 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, αγρότης έλαβε για κτίσμα που είναι δηλωμένο ως γεωργική αποθήκη για σιτηρά, λογαριασμό ΔΕΗ με τέλος 3.240 ευρώ.

Κατά τον κ. Ροντούλη, όλοι αυτοί οι κτηνοτρόφοι και γεωργοί όταν απευθύνονται στη ΔΕΗ, δείχνοντάς της το άρθρο του νόμου βάσει του οποίου «τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, δεν υπόκεινται στο ειδικό τέλος», εισπράττουν την απάντηση «πληρώστε τώρα και στη συνέχεια θα σας επιστραφούν τα χρήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός καλεί τη ΔΕΗ σε συνεργασία με τους Δήμους να αντιμετωπίσουν το θέμα, (π.χ. μέσω της έκδοσης ενός πιστοποιητικού ότι το κτίσμα αφορά αγροτική χρήση), ώστε να μην αποστέλλονται σε παραγωγούς τέτοιοι λογαριασμοί.

www.newsbeast.gr

1 σχόλιο:

kostas είπε...

αυτο ειναι τρελα ...αλλα αφου δεν κανουμε τιποτα καλα να παθουμε...