Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο γιος Καντάφι.Βίντεο

Για "εγκλήματα, που επισύρουν τη θανατική ποινή στη Λιβύη", θα δικαστεί ο Σαιφ αλ Ισλάμ που συνελήφθη τα νότια της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης.
Οπως είπε ο ο Μοχάμεντ αλ Αλάγκι, ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης, ο Σαϊφ "παρακίνησε άλλους να σκοτώνουν ανθρώπους, καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, είχε συμμετοχή στη στρατολόγηση μισθοφορικού στρατού, Ομως αυτά είναι μέρος, μόνον, του κατηγορητηρίου, που θα συντάξει ο γενικός εισαγγελέας".

Ανέφερε, επίσης, ότι η θανατική ποινή για τέτοια εγκλήματα προβλέπεται απο τη νομοθεσία της εποχής της πολύ μακράς διακυβέρνησης της χώρας απο τον Μουάμαρ Καντάφι.


Ανθρώπινη μεταχείριση ζητά το Στειτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε απο τις λιβυκές αρχές "ανθρώπινη μεταχείριση" για τον Σαΐφ αλ Ισλαμ Καντάφ. Η εκπρόσωπός του, Νικόλ Τόμπσον, αποσαφηνίζοντας ότι "η Ουάσινγκτον δεν έχει τον τρόπο να επιβεβαιώσει με δικά της μέσα τη σύλληψη του γιού του Καντάφι", επισήμανε ότι "αυτή αποτελεί νέο βήμα προς την Ειρήνη και τη Δημοκρατία, τις οποίες ο λιβυκός λαός δικαιούται".

Συγχρόνως η κα Τόμπσον ζήτησε η κυβέρνηση στην Τρίπολη "να έχει συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στο πλαίσιο της μελλοντικής οργάνωσης της δίκης" του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι.


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9981

Δεν υπάρχουν σχόλια: