Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Νομική στήριξη για το «χαράτσι»


Την αντίθεσή του με το φόρο επί της ακίνητης περιουσίας εξέφρασε ο δήμος Νίκαιας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, δια στόματος του δημάρχου, Γιώργου Ιωακειμίδη.

«H επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο σε περιοχές όπως η δική μας, με φτωχούς ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους άνεργους» δήλωσε ο δήμαρχος.

Χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» να κοπεί το ρεύμα σε χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, πολύτεκνους και γενικά δημότες που χειμάζονται με τον χειρότερο τρόπο από την κρίση αυτή.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με ομόφωνο ψήφισμά του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους δημότες που «πλήττονται από το άδικο χαράτσι», μέσω της είσπραξης των λογαριασμών της ΔΕΗ και αποφάσισε πως θα είναι στο πλευρό τους, καθώς και σε κάθε κινητοποίησή τους.

Στο ισόγειο του δήμου λειτουργεί ήδη γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ), και στο μάζεμα των δικαιολογητικών για ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιβολής του νέου τέλους ακινήτων.

Με στόχο τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες, ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Σημειώνεται ότι νομική υποστήριξη σε όσους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ανακοίνωσε χθες και η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού.

Ανάλογη κίνηση έχει γίνει και από τους δήμους Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού.

http://amanpoiare.blogspot.com/2011/11/blog-post_09.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRMzHQ+%28%CE%91%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%B5+%21...%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: