Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Νέες 24ωρες απεργίες στα δημόσια ΜΜΕ

Την κήρυξη εικοσιτετράωρων κυλιόμενων απεργιών από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 6.00 πμ της Παρασκευής σε όλα τα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας - ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - αποφάσισαν η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ.

Νέες 24ωρες απεργίες στα δημόσια ΜΜΕ

Την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η επίμαχη τροπολογία για τα δημόσια ΜΜΕ θα διοργανωθεί πανελλαδική συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ζητεί από την κυβέρνηση να κάνει άμεσα δεκτές τις προτάσεις των εργαζομένων, υιοθετώντας τις «χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις» και σημειώνει ότι εάν ο υπουργός Οικονομικών δεσμευθεί για την υιοθέτηση της τροπολογίας, οι Ομοσπονδίες θα επανεξετάσουν άμεσα τη συνέχιση ή τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ, μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ διεκδικούν να σταματήσει η απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της Ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των Δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, η «ομηρία» των συμβασιούχων, να καταργηθεί ο νόμος της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

http://eisodos17.blogspot.com/2011/12/24.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FKDXJq+%28%CE%95%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82+17%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: