Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Tι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Λευκά Χριστούγεννα θα κάνουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Αττικής. Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Πιο αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις βόρειες Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές το πρωί και χιόνια στα ορεινά ενώ αργότερα το απόγευμα τα φαινόμενα και κυρίως οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ήλιο με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 και τα 8 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στη βόρεια Ελλάδα με -9 εως 4 βαθμούς στα βόρεια, από 4 εώς 10 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εώς 12 βαθμούς στα νοτιότερα.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε να περιοριστούν οι βροχές και το χιονόνερο και το μεσημέρι θα έχουμε ανοίγματα του καιρού κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Χιόνια όμως θα έχουμε τη νύχτα και το πρωί που θα κατέβουνα ακόμη σε χαμηλότερα επίπεδα στα 400 με 500 μέτρα υψόμετρο. Η χιονόπτωση θα εξακολουθήσει να υπάρχει από τα 800 μέτρα και πάνω, δηλαδή στην Πεντέλη, στον Υμμητό και στην Πάρνηθα σχεδόν από το τελεφερίκ και πάνω. Η θερμοκρασία από 6 εως 10 βαθμούς ενώ οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι και μετά.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:



ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Περιμένουμε νεφώσεις στην ανατολική και νότια χώρα που εκεί θα είναι περισσότερο αυξημένες και δεν αποκλείεται να έχουμε ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις που από τα δυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν από το μεσημέρι και μετά ενώ περιμένουμε και χιόνα στα βορειότερα καθώς και στα βουνά της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου ακόμη και ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε τη νύχτα από την Ήπειρο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως στο νότιο Ιόνιο θα ενταθούν στα 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ οι βοριάδες και στο νότιο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με παγετό θα κυμανθεί από -9 εως 3 με 4 βαθμούς στα βόρεια, από -4 εώς 10 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εώς 12 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα βρέξει στα πεδινά ενώ από το απόγευμα και μετά θα χιονίσει και πάλι σε πολλά απο τα βόρεια προάστια ενώ νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εώς 8 βαθμούς ενώ οι βόρειοι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ αλλά το βράδυ θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Κυριακή:



ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Την Τρίτη ιδιαίτερα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαιο και το νότιο Ιόνιο τοπικά τα 7 και τα 8 μποφόρ αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει λιγάκι αλλά θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και το κρύο θα είναι τσουχτερό.

ΑΤΤΙΚΗ
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κυρίως στα βόρεια του νομού αλλά στις νοτιότερες και παραθαλάσσιες περιοχές θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια. Χιονόστρωση θα υπάρχει από τα 600 μέτρα και πάνω. Η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά και φτάσει τους 15 βαθμούς.

Από την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Βάση των σημερινών στοιχείων φαίνεται πως Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με κάπως υψηλοτερες θερμοκρασίες ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδας και στην Αττική μέγιστη θερμοκρασία 11 με 12 βαθμούς κελσίου.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=111748&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: