Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κακοκαιρία τα Θεοφάνεια

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κακοκαιρία  τα Θεοφάνεια

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων προβλέπεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8-10 μποφόρ.

Μάλιστα, χιόνια αναμένεται να πέσουν σε όλα τα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Το Σάββατο 7/1, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και βροχές - καταιγίδες στα υπόλοιπα. Ωστόσο σταδιακά, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7-9 μποφόρ με τάση εξασθένησης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες μέρες.

Τη Κυριακή 8/1, νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, αναμένεται να πέσουν χιόνια στα ορεινά και τις πρωινές μέρες και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης। Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-7 και το Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος, παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα Κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.


http://adf.ly/4YJfw

Δεν υπάρχουν σχόλια: