Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Πανελλήνιες 2012: κλείδωσαν οι ημερομηνίες των Πανελλαδικών


panellinies
Ποιες είναι οι επίσημες ημερομηνίες που κλείδωσαν για τις Πανελλήνιες 2012; Διαβάστε τις ημερομηνίες των Πανελλαδικών 2012.
Οι γραπτές εξετάσεις των Πανελλήνιων 2012 θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.Το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας ολοκληρώνεται στις 17 Μαϊουκαι, ενώ στα δημοτικά το κουδούνιο θα χτυπήσει για τελευταία φορά στις 15 Ιουνίου.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α’) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.
Παράλληλα, έντονος είναι ο προβληματισμός του υπουργείου Παιδείας για το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, η οποία πιθανόν να οδηγήσει σε μετακίνηση των εξετάσεων των Πανελλήνιων 2012. Τις ημέρες εκείνες, έχουν προγραμματιστεί οι επαναληπτικές εξετάσεις, οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και οι εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια.
Μετά τη λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
Στα γυμνάσια, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Στα γενικά λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Το ίδιο ισχύει για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων, καθώς, επίσης, και για τις απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων για τα ημερήσια και εσπερινά γενικά Λύκεια θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Τέλος, στα επαγγελματικά λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 23 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: