Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πασχαλινά τσουρέκια


Συστατικά

  • 2 1/2 κιλά αλεύρι
  • 8 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 3 βανίλιες
  • Το χυμό και το ξύσμα
  • 8 γρ. μαχλέπι
  • 8 γρ. κακουλέ
  • Λίγο Αλεύρι
  • 200 γρ. μαγιά
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • Νιφάδες αμυγδάλου για το γραρνίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος



  • 1) Ανακάτεψε το νερό, λίγο αλεύρι και τη μαγιά σκέπασέ τον
    και άφησε στην άκρη για μια ώρα

  • 2)Σε μεγάλη λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, τις βανίλες, το αλάτι, το μαχλέπι, τον κακουλέ, και το ξύσμα πορτοκαλιού

    3)Σε μίξερ χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού

    4)Την ίδια ώρα λιώσε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με το λάδι. Ζέστανε παράλληλα και το γάλα σε άλλο σκεύος

    5Πρόσθεσε στα στεγνά υλικά το χυλο με τη μαγιά, τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια βάλε τη μισή ποσότητα από τη μαργαρίνη

    6Ζύμωσε στη λεκάνη καλά και πρόσθεσ εκαι την υπόλοιπη μαργαρίνη. Συνέχισε το ζυμωμα

    7Σκέπασε την λεκάνη με ένα πανί και άφησε σε ζεστό μος να φουσκώσει για 2 ώρες

    8Πιάσε και πάλι τη ζύμη και ξαναζύμωσε. 'Αφησε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη

    9Πλέξε τα τσουρέκια σου σε ό, τι σχέδιο θέλεις και άφησε πάι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)

    10Άλειψε με τους κρόκους αυγών που έχεις κρατήσει, αφού τους χτυπήσεις με λίγο χλυαρό νερό

    11Πασπάλισε με τα αμύγδαλα

  • 12Ψήσε στους 170oC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!

  • Το μαχλέπι και ο κακουλές είναι τα συστατικά που θα δώσουν τη χαρακτηριστική γεύση στο τσουρέκι. Ζήτησέ τα στο super market
    καλή επιτυχία.


    http://kostasedessa.blogspot.com/2011/04/blog-post_2168.html
    ...........................................................................................................................................................



    Δεν υπάρχουν σχόλια: