Πασχαλινά τσουρέκια
Συστατικά
2)Σε μεγάλη λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, τις βανίλες, το αλάτι, το μαχλέπι, τον κακουλέ, και το ξύσμα πορτοκαλιού
3)Σε μίξερ χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού
4)Την ίδια ώρα λιώσε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με το λάδι. Ζέστανε παράλληλα και το γάλα σε άλλο σκεύος
5Πρόσθεσε στα στεγνά υλικά το χυλο με τη μαγιά, τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια βάλε τη μισή ποσότητα από τη μαργαρίνη
6Ζύμωσε στη λεκάνη καλά και πρόσθεσ εκαι την υπόλοιπη μαργαρίνη. Συνέχισε το ζυμωμα
7Σκέπασε την λεκάνη με ένα πανί και άφησε σε ζεστό μος να φουσκώσει για 2 ώρες
8Πιάσε και πάλι τη ζύμη και ξαναζύμωσε. 'Αφησε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη
9Πλέξε τα τσουρέκια σου σε ό, τι σχέδιο θέλεις και άφησε πάι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
10Άλειψε με τους κρόκους αυγών που έχεις κρατήσει, αφού τους χτυπήσεις με λίγο χλυαρό νερό
11Πασπάλισε με τα αμύγδαλα
Το μαχλέπι και ο κακουλές είναι τα συστατικά που θα δώσουν τη χαρακτηριστική γεύση στο τσουρέκι. Ζήτησέ τα στο super market
καλή επιτυχία.
http://kostasedessa.blogspot.com/2011/04/blog-post_2168.html
...........................................................................................................................................................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου