Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδος-Αραβικών Εμιράτων

Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο ομόλογός του από τα Εμιράτα, Σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζάγεντ Αλ-Ναχίαν, μετά την ολοκλήρωση της κοινής υπουργικής συνόδου ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που διεξήχθη στο Αμπού Ντάμπι.
Το μνημόνιο αφορά την προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασία με των δύο χωρών, και προβλέπει τη σύσταση επιτροπής, πρόεδροι της οποίας θα είναι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, που θα αναλάβει το συντονισμό για την προώθηση των διμερών σχέσεων.


Το συγκεκριμένο συμβούλιο θα αποτελέσει το θεσμικό μηχανισμό, που επιτρέψει την προώθηση των διμερών σχέσεων. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει μια φορά το χρόνο, εκ περιτροπής, σε Αθήνα και Αμπού Ντάμπι.
Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ Δρούτσας συναντήθηκε επίσης με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και του Ομάν και αντάλλαξε απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και ειδικότερα τη Λιβύη.
Η Λιβύη τόνισε, μπορεί αυτή τη στιγμή να προσελκύει περισσότερο την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, αλλά δεν πρέπει να επισκιάζει το γεγονός ότι σε πολλές άλλες χώρες της περιοχής έχουν δρομολογηθεί μεταρρυθμίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς να έχει επικρατήσει η βία.
Επανέλαβε δε, ότι η Ε.Ε.- και ειδικότερα η Ελλάδα - θα υποστηρίξει τις προσπάθειες των χωρών της περιοχής, χωρίς να υπαγορεύει κανένα πρότυπο μεταρρυθμίσεων, διότι η λύση πρέπει τελικά να προέλθει από τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες χώρες, ώστε να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.
newscode

http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_149.html
....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: