Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Πανελλήνιες 2011: αναβολή λόγω απεργίας;


Αναστάτωση στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2011 απειλούν να προκαλέσουν οι καθηγητές με απεργία της ΟΛΜΕ την περίοδο των Πανελλαδικών. Υπάρχει θέμα ακύρωσης των Πανελληνιων 2011;


Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων 2011 εξετάζει η ΟΛΜΕ, σε περίπτωση που δε γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την πληρωμή των καθηγητών που θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Το θέμα έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου που έθεσε ζήτημα ακύρωσης των Πανελλαδικών 2011.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας, η διοίκηση της ΟΛΜΕ ζητά να αποζημιωθούν έγκαιρα οι καθηγητές με τις διαδικασίες των ΧΕΠ (Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής), να εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αμοιβές των εμπλεκομένων στις πανελλήνιες 2011, χωρίς τις περικοπές που έγιναν την περσινή χρονιά και να πιστωθούν στους σχετικούς κωδικούς τα προβλεπόμενα ποσά για τα οδοιπορικά της τρέχουσα περιόδους, καθώς και να εξοφληθούν τα οφειλόμενα των παλαιοτέρων ετών.

Η ΟΛΜΕ ζητά τη μετακίνηση της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων 2011 τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τερματισμό των μαθημάτων σχεδόν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/04/panellinies-2011-apergia/#ixzz1JR1TSoqb
..................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: