Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Με ειδική πτήση το Αγιο Φως στην Ελλάδα - Στις 6.30 σε ελληνικό έδαφος


Με καθυστέρηση τριών ωρών λόγω τεχνικού προβλήματος αναχώρησε από την Αθήνα η αποστολή.Θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πάνω απο 100.000 πιστοί στον Πανάγιο Τάφο

Η αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 07:00 το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Το αεροσκάφος «Εμπραέρ» που επρόκειτο να μεταφέρει την ελληνική αποστολή απογειώθηκε κανονικά, την ώρα που ήταν προγραμματισμένο, αλλά μετά από μισή ώρα πτήσης παρουσίασε τεχνική ένδειξη και ο πιλότος το προσγείωσε προληπτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Περίπου τρεις ώρες μετά, η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα με άλλο αεροσκάφος του ίδιου τύπου, το οποίο έφθασε εκτάκτως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το Άγιο Φως παρέδωσε το μεσημέρι στην ελληνική αποστολή, μετά τη λήξη της τελετής στον Πανάγιο Τάφο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'. Η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται περί τις 6:30 μμ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Με την πτήση 920 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στις 20.45, θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το Άγιο Φως.

Εκπρόσωποι εκκλησιών από τη βόρεια Ελλάδα, θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να το παραλάβουν και να το μεταφέρουν στις κατά τόπους ενορίες.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, από όπου θα διανεμηθεί στις εκκλησίες της Θεσσαλονικης

http://www.tlife.gr/Article/news-agiosfws/0-9-16057.html
..............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: