Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Άλλο ένα κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς από βαλκανικές χώρες, ηλικίας απο 9 έως 14 ετών, και τους ανάγκαζε να επαιτούν σε δρόμους της Αθήνας, εξαρθρώθηκε απο την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων...

Μετά απο έρευνες, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βαρος των δραστών, δύο Ελλήνων ηλικίας 61 και 70 ετών και μίας 60χρονης γυναίκας απο την Βουλγαρία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ανηλίκων, με σκοπό την επαιτεία.

Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος είκοσι ακόμα ατόμων, εκ των οποίων δέκα είναι ανήλικοι, και δέκα ενήλικες, βουλγαρικής και ρουμανικής υπηκοότητας, για επαιτεία και για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα εκ των οποίων οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οι οκτώ, ενώ οι υπόλοιποι επτά αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή των Εισαγγελέων Ποινικής Δίωξης και Ανηλίκων.

Το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα και ειχε εξασφαλίσει κατάλυμα για τους επαίτες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα θυματα διέμεναν όλα μαζί σε άθλιες συνθήκες. Στην ίδια πολυκατοικία έμεναν και οι δράστες με σκοπό να ελέγχουν τις κινήσεις τους και να τους επιτηρούν.

Χαρακτηριστικό του τζίρου της επιχείρησης εκμετάλλευσης είναι οτι στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.293 ευρώ.

http://enpatrais.blogspot.com/2011/04/blog-post_1621.html
...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: