Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πώς είναι η πρώτη φορά: Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία και τα μυστικά της

«Να το κάνω ή να μην το κάνω;». «Θα πονέσει;». «Θα το καταλάβουν οι γονείς μου;». «Θα αλλάξει το σώμα μου;». «Θα έρθω σε οργασμό;». Καθημερινές απορίες εφήβων που φλερτάρουν (εκτός από μεταξύ τους και) με την ιδέα της πρώτης σεξουαλικής συνεύρεσης, αναρωτιούνται και ανησυχούν για το πώς είναι η πρώτη φορά.
Όπως κάθε τι στη ζωή, η «πρώτη φορά», η πρώτη σεξουαλική συνεύρεση, για να μιλήσουμε με επιστημονικούς όρους, είναι αυτό που την κάνεις. Η έκβασή της εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων, που περιλαμβάνουν την διάθεση της στιγμής, την προετοιμασία της, την εμπειρία ή απειρία των δύο παρτενέρ, τη σχέση που έχουν μεταξύ τους, την ηλικία τους, ακόμη και τα θρησκευτικά ή άλλα πιστεύω τους. Κανόνες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με το αν θα πονέσει/ θα σου αρέσει/ θα φτάσεις στην κορύφωση δεν υπάρχουν.

Η πρώτη φορά στη γυναικεία ψυχολογία
«Για το κορίτσι, αυτό το πρώτο ερωτικό βήμα χαρακτηρίζεται από την επιθυμία, το 'πιστεύω' και το 'θέλω' της να ολοκληρωθεί ως γυναίκα» εξηγεί ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος – ψυχίατρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, στο Iatronet.gr.

περισσοτερα

http://mikres-epithimies.blogspot.com/2011/04/blog-post_2647.html
....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: