Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πολ Άλεν: "Ο Μπιλ Γκέιτς με έδιωξε μόλις έπαθα καρκίνο"

Μια ζωή στη σκιά του Μπιλ Γκέιτς, ο 58χρονος σήμερα μεγιστάνας και συνιδρυτής της ψηφιακής αυτοκρατορίας Μicrosoft, Πολ Άλεν(αριστερά) αποφάσισε ξαφνικά να κοιτάξει πίσω. Να μιλήσει. Να κλείσει τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τον πρώην συνεταίρο.

Στο βιβλίο του "Ανθρωπος των ιδεών: Απομνημονεύματα από τον συνιδρυτή της Μicrosoft",...



το οποίο κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου, καταγγέλλει μεταξύ άλλων με πικρία ότι ο Γκέιτς «ήταν ένας νταής» που προσπάθησε να τον κλέψει στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, όταν ο ίδιος ο Αλεν χτυπήθηκε από τον καρκίνο.

Ο Πολ Αλεν και ο Μπιλ Γκέιτς ήταν κάποτε αχώριστοι. Γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο Λέικσαϊντ στο Σιάτλ, δύο «αταίριαστοι σπασίκλες» που δεν τους ήθελε για παρέα κανένας άλλος. Ο Αλεν δεν ταίριαζε με τα άλλα παιδιά που έπαιζαν τένις «και κουβαλούσαν τις ρακέτες τους παντού».

Το 1968, στα 15 του, ο κόσμος του άλλαξε όταν έγινε κολλητός με τον Μπιλ Γκέιτς, άλλο ένα παιδί που δεν σήκωνε κεφάλι από το πρώτο κομπιούτερ του σχολείου, ένα μοντέλο Τyletype ΑSR-33.

«Τρία πράγματα μπορούσες να πεις για τον Μπιλ Γκέιτς σχεδόν αμέσως: ήταν πανέξυπνος, ήταν πολύ ανταγωνιστικός, ήθελε να κάνει φιγούρα για το πόσο έξυπνος ήταν, και ήταν πραγματικά πολύπολύ επίμονος» γράφει ο Αλεν.


περισσοτερα

http://totefteri.blogspot.com/2011/04/blog-post_4680.html
.....................................................................................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια: