Τρίτη 10 Μαΐου 2011

10 ΛΟΓΟΙ που σας παχαίνουν και δεν το ξέρετε






Αν το σώμα σας, παρά τις προσπάθειές σας στην διατροφή και το γυμναστήριο, «αρνείται» πεισματικά να χάσει κιλά, ήρθε η ώρα να μάθετε 10 από τους πιο σοβαρούς λόγους.





1. Αλλεργική ρινίτιδα
Εκτός από το γεγονός πως τα αντισταμινικά φάρμακα που χορηγούνται για τις αλλεργίες αυξάνουν την όρεξη, τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορούν να ξυπνήσουν εκατοντάδες φορές μέσα στην νύχτα, άρα και να αισθάνονται εξαντλημένοι αναζητώντας συχνότερα τροφή που θα τους δώσει ενέργεια.
2. Τρόφιμα Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
Έχοντας ένα προϊόν αυτή την ετικέτα, αυτομάτως μας περνάει ένα μήνυμα πως είναι και «αθώο» όσον αφορά στην πρόσληψη θερμίδων, με αποτέλεσμα άλλες φορές να οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση και άλλες να το εντάσσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
3. Παράλειψη γευμάτων
Κάθε φορά που παραλείπετε κάποιο γεύμα επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας κατά 5 % και παραμένετε σε αυτό τον ρυθμό μέχρι την επόμενη φορά που θα γευματίσετε.
4. Σαλάτες Φαστ φουντ
Οι σαλάτες αυτού του τύπου τις περισσότερες φορές αποτελούν παγίδα, δεδομένου ότι μπορεί να περιέχουν περισσότερες θερμίδες από ένα burger.
5. Ξενύχτια
Η κόπωση επηρεάζει την ικανότητά μας να επεξεργαστούμε τους υδατάνθρακες ενώ παράλληλα επιβραδύνει και τον ρυθμό μεταβολισμού.
6. Στρες
Σε περιόδους έντονου στρες απελευθερώνεται μια ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη, η οποία και είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση λίπους στο σώμα και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.
7. Γιόγκα και πιλάτες
Και τα δύο αυξάνουν τον μυικό ιστό και προσφέρουν άριστη φυσική κατάσταση. Όμως για να κάψετε θερμίδες πρέπει να συνδυαστούν με κάποια αεροβική άσκηση που θα «επιτεθεί» στο λίπος
8. Τα γενέθλιά σας
Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί έντονα η άποψη πως τα μωρά που γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες είναι πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία από αυτά που γεννήθηκαν το καλοκαίρι. Ο συλλογισμός πίσω από αυτό είναι λίγο ασαφής όμως σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, αυτό συμβαίνει γιατί τα μωρά «του χειμώνα» έχουν βραδύτερους ρυθμούς μεταβολισμού
9. Συγκατοίκηση
Η απόφασή σας να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σας φέρνει αυτομάτως τελευταία στην λίστα των προτεραιοτήτων την… περιφέρεια της μέσης σας!
10. Η αίσθηση της γεύσης
Σχετικές έρευνες τονίζουν πως τα άτομα με «αδύναμη» γεύση τείνουν να καταναλώνουν τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη.
myself.gr

http://exoenavaros.blogspot.com/2011/05/10_10.html#more
/////..........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: